search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:46
MENU CLOSE

Μπένετ σε Ζελένσκι: «Στη θέση σου θα δεχόμουν την πρόταση Πούτιν» – Η απάντηση του Ουκρανού προέδρου

12.03.2022 13:02
benet_zelenski

O Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συμβούλευσε τον Ουκρανό πρόεδρο να δεχθεί την πρόταση της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, που επικαλείται αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, ο Ναφτάλι Μπένετ επικοινώνησε με δική του πρωτοβουλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Τρίτη.

Ο Μπένετ φέρεται να συμβούλευσε τον Ζελένσκιν να δεχτεί την πρόταση Πούτιν. «Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά», φέρεται να είπε στον Ουκρανό πρόεδρο. Η απάντηση του Ουκρανού προέδρου ήταν σύντομη: «Σας ακούω».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συμβουλές αυτές δεν άρεσαν στον Ζελένσκι και στους ανθρώπους του. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», είπε ο αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή», πρόσθεσε.

Τι άλλο ζήτησε το Ισραήλ

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ειδικά μετά την επίσκεψη Μπένετ στη Μόσχα, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού και το υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζονται πως οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Ισραήλ τους αναγκάζουν να διατηρήσουν μια ακόμη πιο προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση. Αυτό το μήνυμα διαβιβάστηκε επίσης αθόρυβα στο γραφείο του Ζελένσκι. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι το Ισραήλ συμβούλευσε την Ουκρανία να μην ζητήσει περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, επειδή ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, το γραφείο του Ζελένσκι δεν βλέπει αποτελέσματα από τη διαμεσολάβηση. Είπε ότι ο Μπένετ δεν μεσολαβεί τόσο πολύ παρά ενεργεί περισσότερο ως ταχυδρόμος διαβιβάζοντας απλώς μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να συνδυάσει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να κάνει τις δικές του προτάσεις.

«Δεν χρειαζόμαστε ταχυδρόμο», είπε ο αξιωματούχος. «Έχουμε αρκετούς. Εάν ο Μπένετ θέλει να είναι ουδέτερος, ας διορίσει κάποιον που θα εργάζεται επάνω σε αυτό μέρα και νύχτα και να προσπαθεί να πετύχει έναν συμβιβασμό», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικάνος αστροναύτης κινδυνεύει να μείνει στο διάστημα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε τέμενος στη Μαριούπολη – Στέγαζε 80 ανθρώπους

Η Ρωσία προειδοποιεί την ΕΕ: Θα πληρώσετε τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό – «Έχουμε πιο γερά νεύρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05