search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:26
MENU CLOSE

Βοήθεια 13,6 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία υπέγραψε ο Μπάιντεν (Video)

15.03.2022 21:34
biden-new

Νόμο που προβλέπει την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία με ποσό ύψους 13,6 δισ. δολαρίων υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σε δηλώσεις πριν από την υπογραφή του πολυνομοσχεδίου χρηματοδότησης την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε τη χρηματοδότηση που διατίθεται για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της εισβολής της Ρωσίας, λέγοντας ότι «με αυτή τη νέα χρηματοδότηση ασφαλείας και τις αρχές που επικυρώνουν αυτό το νομοσχέδιο, κινούμαστε επειγόντως για να ενισχύσουμε περαιτέρω την υποστήριξη στον γενναίο λαό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται τη χώρα του».

«Με αυτό το νομοσχέδιο, θα στείλουμε ένα μήνυμα στον αμερικανικό λαό – ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν πραγματικά να ενωθούν και να κάνουν κάτι… για να αναλάβουμε τις πιο βασικές μας ευθύνες, να κρατήσουμε την κυβέρνηση ανοιχτή, υπηρετώντας τον αμερικανικό λαό, επενδύοντας στις κοινότητές του και επενδύοντας στον αμερικανικό λαό που θα το κάνει με δημοσιονομικά υπεύθυνο τρόπο», είπε ο Μπάιντεν.

«Αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ιστορική χρηματοδότηση, 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των επιπτώσεων στις γύρω χώρες», είπε.

Η εισβολή της Ρωσίας «ένωσε τους ανθρώπους σε όλη την Αμερική, ένωσε τα δύο κόμματα μας στο Κογκρέσο και ένωσε τον κόσμο που αγαπά την ελευθερία να δράσει με επείγουσα ανάγκη και αποφασιστικότητα και μου παρείχατε τη δυνατότητα να κάνω», είπε ο πρόεδρος. «Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Κογκρέσου που εργάστηκε τόσο γρήγορα για να διασφαλίσει ότι έχουμε τους πόρους που χρειαζόμαστε — οικονομικούς, ανθρωπιστικούς και ασφάλεια για να συνεχίσουμε τη δυναμική μας απάντηση σε αυτή την κρίση».

Η Γερουσία ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο για τις δαπάνες αργά την Πέμπτη με δικομματική ομοφωνία. Τα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια διατίθενται για ανθρωπιστική, αμυντική και οικονομική βοήθεια. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την επιβολή κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Στο Κίεβο για συνάντηση με τον Ζελένσκι οι πρωθυπουργοί Πολωνίας,Τσεχίας και Σλοβενίας

Ισπανία: Ακραία μεταφορά αφρικανικής σκόνης βιώνουν οι Ίβηρες – Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα (Video)

Μαριούπολη: Ρώσοι στρατιώτες κρατούν ομήρους ασθενείς σε νοσοκομείο λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:21