search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη συμμετοχή του Μπάιντεν στις 24 Μαρτίου

15.03.2022 18:35
biden-23-new
© European Union

Με τη συμμετοχή του Τζο Μπάιντεν η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

O Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Άλλωστε τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξετάζουν σε πρώιμες συζητήσεις το ενδεχόμενο να ταξιδέψει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη σύντομα. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μετά από επισκέψεις αρκετών κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι ο Μπάιντεν θα συζητήσει για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της συμμαχίας προκειμένου να απαντήσουν στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θα επιβεβαιώσει επίσης τη δέσμευση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ κατά τη συνάντηση της 24ης Μαρτίου.

Η Τζεν Ψάκι επιβεβαίωσε, επίσης, πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για να συζητήσει τις κοινές ανησυχίες για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των διατλαντικών προσπαθειών για την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν πληγεί και την αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων που σχετίζονται με τη σύγκρουση.

Πάντως, η Τζεν Ψάκι αρνήθηκε να απαντήσει εάν ο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Πολωνία, ενώ αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει αναφορές ότι ο Μπάιντεν ενδέχεται να συναντηθεί προσωπικά με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι συγκάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της συμμαχίας στις 24 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Σκληρές κυρώσεις σε Μεντβέντεφ, Πεσκόφ, Σοϊγκού και Ζαχάροβα μαζί με άλλους Ρώσους ολιγάρχες

ΗΠΑ: Πώς διευκολύνουν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος – Τι συμβαίνει με τις κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες

Οι δηλώσεις Λαβρόφ προκάλεσαν πτώση στην τιμή του πετρελαίου – Βουτιά άνω του 8%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:12