search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:25
MENU CLOSE

Κυρώσεις σε Μπάιντεν και Μπλίνκεν από τη Μόσχα

15.03.2022 17:17
biden-remarks-234-new

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη λίστα με τα ονόματα των 13 Αμερικανών αξιωματούχων περιλαμβάνονται ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και άλλοι. Σε όλους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία και οι κυρώσεις αυτές είναι η απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε Ρώσους αξιωματούχους. Στην λίστα περιλαμβάνεται επίσης το όνομα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Ωστόσο στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι επίσημες σχέσεις με την Ουάσινγκτον διατηρούνται και αν χρειασθεί, είναι βέβαιο ότι οι υψηλού επιπέδου επαφές με τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα, θα πραγματοποιηθούν.

«Σε απάντηση σε μια σειρά πρωτοφανών κυρώσεων από τις 15 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η ρωσική “λίστα στοπ” περιλαμβάνει βάσει αμοιβαιότητας τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και έναν αριθμό αρχηγών τμημάτων και γνωστών προσωπικοτήτων της Αμερικής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις κατά του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και της συζύγου του, καθώς και Ρώσων ιδιωτών και οντοτήτων, για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Αυτές οι κυρώσεις στοχεύουν τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, «αρχηγό μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης στη Λευκορωσία, του οποίου το δίκτυο ευνοιοκρατίας ωφελεί το περιβάλλον και το καθεστώς του», καθώς και τη σύζυγό του, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, στοχοποιούνται μεμονωμένα τέσσερις Ρώσοι και μια οργάνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νεοναζί του Αζόφ προς μισθοφόρους Τσετσένους: «Θα σας έχουμε αξέχαστη υποδοχή» (Video)

Ο Μακρόν προφέρει προξενική προστασία στην Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Ουκρανία: Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:23