search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Αποφεύγει να χαρακτηρίσει «εγκλήματα πολέμου» τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας η Καμάλα Χάρις

10.03.2022 15:42
haris

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις από την Πολωνία όπου βρίσκεται, φάνηκε επιφυλακτική στο να υιοθετήσει τον όρο «εγκλήματα πολέμου» σε σχέση με τις επιθέσεις της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα στην Βαρσοβία, η Καμάλα Χάρις είπε: «Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι ότι κάθε διεθνής επίθεση σε αμάχους και αθώους πολίτες αποτελεί παραβίαση».

Προσθέτοντας πως «τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μια διαδικασία κατά την οποία θα αξιολογηθούν και θα ερευνηθούν όλα τα περιστατικά και θα έχουμε κι εμείς συμμετοχή σε αυτό».

Όπως είπε η ίδια, οι εικόνες που μεταδίδονται δείχνουν ξεκάθαρα τη διενέργεια φρικαλεοτήτων, «ακόμη κι αν θα πρέπει να περιμένουμε το πώς θα ονομάσει αυτές τις ενέργειες η έρευνα».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο κόσμος παρακολουθεί αυτό τον πόλεμο και τι κάνει η Ρωσία με τις επιθέσεις και τις φρικαλεότητες», είπε.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρόεδρος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία είναι «ολοφάνερα» και πως οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα του έχουν αποδείξεις μαζί τους στα κινητά τους.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Σολτς – Μακρόν με Πούτιν: Ζήτησαν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο Γαλλοκαναδός μισθοφόρος – θρύλος, που πολεμά στο Κίεβο (Photos/Video)

Στα θέρετρα του Περσικού καταφεύγουν οι Ρώσοι ολιγάρχες – Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στον αραβικό κόσμο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23