search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:00
MENU CLOSE

Ο Γαλλοκαναδός μισθοφόρος – θρύλος, που πολεμά στο Κίεβο (Photos/Video)

10.03.2022 14:37
killer_new

Wali στα αραβικά σημαίνει «προστάτης» και «θεματοφύλακας». Αυτή την αραβική λέξη επέλεξε ως προσωνύμιο ένας Γαλλοκαναδός μισθοφόρος, που πολεμά κατά των ρωσικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο Wali είναι ένας σαραντάρης κομπιουτεράς,  αλλά έχει ήδη στο βιογραφικό του πολλές ώρες στα πεδία των μαχών του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Έχει μάλιστα και «εξειδίκευση»: ελεύθερος σκοπευτής. Από τους κορυφαίους μισθοφόρους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, όπως γράφει η Daily Mail.

Πολεμώντας στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν από το 2009 ως το 2011 κέρδισε το προσωνύμιο «Wali», καθώς «εξουδετέρωσε» δεκάδες εχθρούς και μάλιστα από μεγάλη απόσταση. Είναι μέλος της μισθοφορικής ομάδας JTF-2  και όταν χτύπησε το τηλέφωνό του κι άκουσε να τον καλούν στο Κίεβο, δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά.  Μετέβη στο Κίεβο ως μέλος μίας ομάδας Καναδών μισθοφόρων.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες σαν τον Wali προτιμούν να παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όχι όμως και ο Wali, που υπερηφανεύεται ότι μπορεί να σκοτώσει 40 εχθρούς την μέρα, άρα είναι «αποτελεσματικός» και γι αυτό έχει γίνει θρύλος.  

Για προφανείς λόγους το πραγματικό όνομα του Wali δεν αποκαλύπτεται, αλλά ο ίδιος δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπο του. Και σε συνέντευξη στο CBC δήλωσε: «Πρέπει να βοηθήσω γιατί εκεί βομβαρδίζονται άνθρωποι επειδή θέλουν να είναι Ευρωπαίοι και όχι Ρώσοι. Πριν από μία εβδομάδα δούλευα ως προγραμματιστής. Τώρα κρατώ αντιαρματικές ρουκέτες για να σκοτώσω αληθινούς ανθρώπους. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου τώρα»

Ο Wali είναι παντρεμένος και η γυναίκα του δεν ήθελε να τον αφήσει να πάει στην Ουκρανία. Όμως εκείνος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Άφησε στον Καναδά γυναίκα και παιδί και έτρεξε στο πλευρό του Ζελένσκι. Ο Wali έφτασε στο Κίεβο με την υπόσχεση ότι θα σκοτώσει τους άνδρες του Πούτιν έναν- έναν…

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόμβες σε σπίτια στη Μαριούπολη – Επιστρέφει το ανθρωπιστικό κονβόι

Βρετανία: Πάγωσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς – Τι θα γίνει με την Τσέλσι (Photo)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς πρόοδο ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05