search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:28
MENU CLOSE

Οι δηλώσεις Λαβρόφ προκάλεσαν πτώση στην τιμή του πετρελαίου – Βουτιά άνω του 8%

15.03.2022 15:40
petrelaio_new
Πηγή: Pixabay

Οι δήλωσες του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ότι δεν θα επηρεαστεί η συνεργασία της χώρας του με το Ιράν, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκάλεσε βουτιά άνω του 8% στις τιμές του πετρελαίου.

«Λάβαμε γραπτές εγγυήσεις», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμπιραμπντολαχιάν μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.

Οι εγγυήσεις «περιλαμβάνονται στις συμφωνίες αναβίωσης του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα εμποδίζει τις προσπάθειες αναβίωσης της συμφωνίας του 2015, και τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να επανέλθει σε ισχύ η συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνέβαλαν περαιτέρω στην αποκλιμάκωση των φόβων για αναταράξεις στην τροφοδοτική αλυσίδα με αποτέλεσμα η τιμή για τα μελλοντικά συμβόλαια του μπρεντ να υποχωρήσει κατά 8,90 δολάρια, ή 8,3% στα 98 δολάρια το βαρέλι ενδοσυνεδριακά και πριν από λίγη ώρα κυμαινόταν κοντά στα 99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά 8,97 δολάρια ή 8,7% στα 94, 04 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Σάντσεθ – Ντράγκι – Κόστα στη Ρώμη με συμμετοχή Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης

Το φιλί του Ουίλιαμ στην Καμίλα που εξόργισε τον πρίγκιπα Χάρι (Video)

Βίκυ Πρωτογεράκη: «Εγώ στη θέση του Φιλιππίδη θα είχα αυτοδικήσει» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:25