search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:47
MENU CLOSE

Μαριούπολη: Ρώσοι στρατιώτες κρατούν ομήρους ασθενείς σε νοσοκομείο λέει ο αντιδήμαρχος της πόλης

15.03.2022 20:19
mariupol-23424-new


Ο Σεργκέι Ορλόφ, αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «καταστρέφουν» την πολιορκημένη πόλη της Ουκρανίας και ότι οι ασθενείς σε ένα νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκαν ως αιχμάλωτοι.

«Υπάρχουν πολλές μάχες στους δρόμους μας και η κατάσταση χθες ήταν τρομερή», δήλωσε στο CNN.

Σύμφωνα με το BBC, ο Ορλόφ είπε πως έλαβε πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής και πως μεταχειρίζεται τους γιατρούς και τους ασθενείς σαν να είναι όμηροι. «Επιβεβαίωσα αυτή την πληροφορία την οποία επιβεβαιώνει και ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ. Έχουμε αναφορές πως πρόκειται για 400 άτομα», πρόσθεσε.

«Καταστρέφουν την πόλη. Για παράδειγμα, χθες, μετρήσαμε 22 αεροσκάφη που βομβάρδιζαν την πόλη μας και τουλάχιστον 100 βόμβες που χρησιμοποίησαν για να βομβαρδίσουν την πόλη μας. Η ζημιά είναι τρομερή», είπε.

Ο Πάβλο Κυριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι γιατροί και ασθενείς κρατούνται παρά τη θέλησή τους στο περιφερειακό νοσοκομείο εντατικής θεραπείας της Μαριούπολης, που αναφέρεται επίσης ως Νοσοκομείο Νο. 2.

Ενώ 2.000 αυτοκίνητα κατάφεραν να βγουν από τη Μαριούπολη την Τρίτη, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο, ο Ορλόφ είπε ότι περίπου 350.000-400.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη.

Μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας που επρόκειτο να φτάσει την Κυριακή δεν είχε φτάσει ακόμη στην πόλη το πρωί της Τρίτης, ενώ καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις νερού και τροφίμων.

Διαβάστε επίσης:

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Κυρώσεις και από την ΕΕ κατά του Ρώσου κροίσου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν στέλνει τον Τσαβούσογλου σε Μόσχα και Κίεβο

Ρωσία: Αναστέλλει τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20