search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:35
MENU CLOSE

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Η δραματική ανάκριση και η πρωτοβουλία Μακρόν για την προστασία της (Video/Photo)

16.03.2022 13:16
diamartiria-rosida-new

Για τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου η αντιπολεμική διαμαρτυρία που έκανε η Μαρίνα Οβσιανίκοβα ήταν «πράξη χουλιγκανισμού». Για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πράξη ηρωισμού. Η ίδια λέει πως «ήταν μια προσωπική αντιπολεμική ενέργεια».

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα οδηγήθηκε σε δικαστήριο που της επέβαλε πρόστιμο ύψους 30.000 ρουβλιών (280 δολαρίων), αλλά μέχρι να αφεθεί ελεύθερη έζησε δραματικές ώρες.

Μόλις βγήκε από το δικαστήριο είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτό που χρειάζεται είναι να κοιμηθεί αφού είχε μείνει άυπνη δύο μέρες. «Η ανάκριση διήρκεσε πάνω από 14 ώρες. Δεν μου επέτρεψαν να έρθω σε επαφή με την οικογένεια ή κάποιους φίλους μου. Μου αρνήθηκαν πρόσβαση σε δικηγόρο», είπε.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα διευκρίνισε ότι η αντιπολεμική διαμαρτυρία της δεν έχει σχέση με κάποια οργάνωση, αλλά ήταν μία απολύτως προσωπική ενέργεια. Κάτι που υποστήριξε και στο δικαστήριο για να αποφύγει την κατηγορία της συμμετοχής σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε χωρίς άδεια από τις αρχές.

«Ήταν μία προσωπική αντιπολεμική απόφαση. Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου γιατί δεν μου αρέσει που η Ρωσία έκανε εισβολή. Είναι πραγματικά τρομερό», είπε η Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία όμως κινδυνεύει να οδηγηθεί και πάλι σε δίκη για προσβολή του στρατού και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οι δικηγόροι προσπαθούσαν πολλές ώρες να έρθουν σε επαφή με την Ρωσίδα δημοσιογράφο, η οποία είχε συλληφθεί αμέσως μετά την είσοδό της στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν, με ένα πλακάτ όπου είχε γράψει αντιπολεμικά συνθήματα. Τελικά οι φίλοι της ησύχασαν όταν κυκλοφόρησε στα social media μία φωτογραφία με τον δικηγόρο Άντον Γκασίνσκι που την υπερασπίστηκε στο δικαστήριο.

Τι λένε οι συνάδελφοι της Μαρίνας στο Channel 1

Οι συνάδελφοί της στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 1 όπου εργαζόταν εξεπλάγησαν με την πρωτοβουλία της Μαρίνας.

Ένας από τους συναδέλφους της, δήλωσε στο Faridaily blog, το οποίο ανήκει στην δημοσιογράφο Φαρίντα Ρουστάμοβα, πρώην συνεργάτη της ρωσικής υπηρεσίας του BBC, ότι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα στην δουλειά της δεν μιλούσε ποτέ για την πολιτική.

Μιλούσε «κυρίως για τα παιδιά της, τα σκυλιά της και το σπίτι της». Όμως από την στιγμή που η εικόνα της τολμηρής αντιπολεμικής διαμαρτυρίας άρχισε να κυκλοφορεί και αναπαράγεται από κανάλια, ιστότοπους και social media, η Μαρίνα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει δεκάδες θετικά σχόλια στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προστασία της δημοσιογράφου, είτε δίνοντάς της καταφύγιο στην γαλλική πρεσβεία, είτε εξασφαλίζοντάς της άσυλο στην Γαλλία.

Μάλιστα ο Μακρόν είπε πως το θέμα αυτό θα το συζητήσει στην επόμενη συνομιλία που θα έχει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε «βαποράκι» τον Πούτιν και «ναρκομανείς» τους δυτικούς – Το ταξίδι που προκάλεσε (Video/Photos)

Πολιορκείται το Κίεβο – Υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό, λέει ο Λαβρόφ (Photos/Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία – Συγκλονιστικό βίντεο: Άμαχος με σηκωμένα χέρια εκτελείται εν ψυχρώ από Ρώσους στρατιώτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:34