search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 15:02
MENU CLOSE

Γιατί ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε «βαποράκι» τον Πούτιν και «ναρκομανείς» τους δυτικούς – Το ταξίδι που προκάλεσε (Video/Photos)

16.03.2022 11:56
boris_new
Twitter - UK Prime Minister

«Βαποράκι που έσπρωξε στην εξάρτηση τις δυτικές χώρες», χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσθεσε πως η Δύση είναι σαν τους ναρκομανείς που ψάχνουν απεγνωσμένα την δόση τους.

Κάθε άλλο παρά πολιτική είναι η προσέγγιση του Μπόρις Τζόνσον, αλλά έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίον αναλύει την κατάσταση μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο  Βλαντίμιρ Πούτιν τα τελευταία χρόνια ήταν ένα βαποράκι, που έσπρωχνε στην εξάρτηση τις δυτικές χώρες από τους υδρογονάνθρακές του. Πρέπει να απεξαρτηθούμε», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος χαρακτήρισε τους δυτικούς ηγέτες  θύματα μπούλινγκ από την ρωσική ηγεσία.

«Είναι ζωτικής σημασίας να αντισταθούμε στο μπούλινγκ του Πούτιν να αποφύγουμε το εκβιασμό του Πούτιν. Πρέπει να απεξαρτηθούμε από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Και η λύση που πρότεινε: «να μιλήσουμε με άλλους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο για να βγούμε από αυτή την εξάρτηση».

Το ταξίδι του Τζόνσον, που έχει προκαλέσει συζητήσεις

Ο Βρετανός πρωθυπουργός  αναχώρησε χθες το βράδυ για επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία ελπίζοντας ότι θα πείσει το βασίλειο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ώστε η Δύση να μην εξαρτάται πλέον από τους Ρώσους. Όμως το ταξίδι αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Βρετανία, διότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Επιπλέον οι Βρετανοί δεν έχουν την καλύτερη εικόνα για την δημοκρατία στη Σαουδική Αραβία, όπου το Σαββατοκύριακο εκτελέστηκαν 81 άτομα.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε μιαν εύκολη δικαιολογία: «Νομίζω ότι αυτό που βλέπει ο κόσμος στην Ουκρανία είναι η επιστροφή στο βασίλειο της βαρβαρότητας, με τους γενικευμένους βομβαρδισμούς αστικών κέντρων, πόλεων, αυτό που είδαμε στην ευρωπαϊκή ήπειρο πριν από 80 χρόνια. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται στην ήπειρό μας. Και χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την οικοδόμηση της ισχυρότερης και ευρύτερης δυνατής συμμαχίας για να μην τα καταφέρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, για να απελευθερωθούμε από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες».

Η εξήγηση του Μπόρις Τζόνσον παρουσιάζει ορισμένα… κενά. Για παράδειγμα ξέχασε ότι η ευρωπαϊκή ήπειρος γνώρισε  αυτό που ο ίδιος ονομάζει ως «επιστροφή στο βασίλειο της βαρβαρότητας» και κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία και βεβαίως, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Επιπλέον, έδειξε να μην ενοχλείται για την σύνδεση της σαουδαραβικής ηγεσίας με την βάρβαρη δολοφονία του Κασόγκι και τελικά είπε  με δικά του λόγια πως … ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Όγδοη δολοφονία δημοσιογράφου μέσα στο 2022 – Τον εκτέλεσαν μέσα στο σπίτι του

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αλλά απέτυχε

Ουκρανία: Kόλαση εκρήξεων τη νύχτα σε Κίεβο, Λβιβ και Οδησσό (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:50