search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Ουκρανία: Kόλαση εκρήξεων τη νύχτα σε Κίεβο, Λβιβ και Οδησσό (Videos)

16.03.2022 07:06
ukraine new

Με αμείωτη ένταση ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 21η ημέρα.

Η νύχτα που πέρασε ήταν και πάλι δύσκολη με κόλαση εκρήξεων να σημειώνεται για ακόμα μια νύχτα σε  Κίεβο, Λβιβ και Οδησσό.

Σε συναγερμό παραμένει το Κίεβο και τα προάστιά του, όπου αργά τη νύχτα σημειώθηκαν εκρήξεις και ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, ενώ έως τις 7:00 π.μ. της Πέμπτης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σειρήνες έσπασαν τη νυχτερινή σιγή και στο Λβιβ.

Την ίδια στιγμή στην Οδησσό, την εμβληματική πόλη – λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, οι Ρώσοι εισβολείς σφίγγουν όλο και πιο πολύ τον κλοιό. Άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν αυτή για τους κατοίκους, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα.

Η ρωσική τανάλια εξακολουθεί να σφίγγει επικίνδυνα το Κίεβο. Όπως ανέφερε το CNN, ακούστηκαν πάλι εκρήξεις στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας και ήχησαν ξανά οι σειρήνες.

Περίπου στις 3:00 τη νύχτα, οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής αναστάτωσαν και το Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με το BBC, οι άμαχοι έτρεξαν γι’ άλλη μία φορά σε υπόγεια καταφύγια, λόγω φόβου ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.

Όπως ανέφερε ο «Kyiv Independent», σειρήνες ακούστηκαν ακόμη και στις πόλεις Ιζιούμ, Ντίνπρο, Τσερκάσι, Ιβάνο – Φρανκίβσκ, Βινίτσια, Κιρόβοχραντ, Κρέμεντσουκ, Μπίλα Τσέρκβα, Νικόπολη, Μικολάιβ, Ιζμαΐλ, Πολτάβα, Κμελνίτσκι, Κριβέ Οζέρο και στην Οδησσό.

«Έχουν χάσει το 40% της δύναμής τους»

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περίπου το 40% των μονάδων που έστειλε στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, οι μονάδες αυτές είτε εξολοθρεύτηκαν εντελώς ή έχασαν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

Δεν δίνονται συγκεκριμένοι αριθμοί στην ανακοίνωση. Το περιεχόμενό της είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Το ουκρανικό επιτελείο θεωρεί εξάλλου κρίσιμη την κατάσταση στη Μαριούπολη, λέγοντας πως ο ρωσικός στρατός αποπειράται τον αποκλεισμό της πόλης στο δυτικό και στο ανατολικό της όριο, με μεγάλες απώλειες.

Κατά τις ουκρανικές αρχές, κάπου 20.000 κάτοικοι της πόλης μπόρεσαν να φύγουν χθες. Ωστόσο οχηματοπομπή με εφόδια που προορίζονται για τη Μαριούπολη συνεχίζει να εμποδίζεται, κατήγγειλε ξανά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην περιοχή της Οδησσού αναφέρονται βομβαρδισμοί στα παράλια από ρωσικά πολεμικά, αλλά καμιά απόπειρα απόβασης ως τώρα, κατά τον Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε επίσης

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Κυρώσεις και από την ΕΕ κατά του Ρώσου κροίσου

Μαριούπολη: Συγκλονιστική έκκληση της συζύγου του Έλληνα προξένου στον ΓΓ του ΟΗΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη συμμετοχή του Μπάιντεν στις 24 Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:10