search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:20
MENU CLOSE

Αμερικανός ναύαρχος: Στρατηγικό λάθος του Πούτιν η εισβολή – Το ΝΑΤΟ μπορεί να διαλύσει το ρωσικό ναυτικό σε λίγες μέρες

15.03.2022 22:07
NATO -NEW

Η κατάσταση μεταξύ των σχέσεων ΗΠΑ και Ευρώπης με τη Ρωσία, τα τελευταία χρόνια επιδεινώνονται διαρκώς, είναι η εκτίμηση του Τζέιμς Φόγκο, Ναύαρχου εν αποστρατεία, Πρύτανη, Center for Maritime Studies, Navy League of the United States.

Ο Τζέιμς Φόγκο μιλώντας στο 3ο συνέδριο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, που διοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στην Ουάσιγκτον, είπε ακόμη πως το Κρεμλίνο τα τελευταία χρόνια περικυκλώνει την Ουκρανία, με σκοπό να την αποκόψει από τη θάλασσα του Αζόφ και την Μαύρη Θάλασσα, καταστρατηγώντας ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία διέπραξε το μεγαλύτερο στρατηγικό του λάθος, καθώς απομόνωσε τη Ρωσία, «σκοτώνει» τη ρωσική οικονομία και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ενώσει τη διεθνή κοινότητα, να συσπειρώσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και όλους τους Ουκρανούς απέναντι στο ρωσικό εισβολέα. Τόνισε χαρακτηριστικά πως η εισβολή στην Ουκρανία «δεν είναι το θέλημα του ρωσικού λαού αλλά θέλημα του Πούτιν».

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Φόγκο «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειο». Σχετικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, επισήμανε ότι η Ελλάδα τιμά τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας στρατηγική τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου στην Μεσόγειο, καθώς υπάρχουν και πολλά ρωσικά πλοία στην περιοχή, ο ναύαρχος Φόγκο εκτίμησε πως όσο υπάρχει κλιμάκωση της έντασης δεν θα πρέπει πλοία του ΝΑΤΟ να πλέουν πολύ κοντά με ρωσικά πλοία, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πώς «το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει μέσα σε λίγες ημέρες ολόκληρο το ρωσικό ναυτικό».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλησιάζουν το Κίεβο οι Ρώσοι, πυραυλική επίθεση στην Οδησσό – Αγωνία για Χάρκοβο, Μαριούπολη

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 100 δολ. το brent, μετά από τρεις εβδομάδες

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Παράθυρο» για συμβιβασμό με τη Ρωσία αφήνει το Κίεβο- «Μειώνει» την αισιοδοξία ο Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:18