search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:37
MENU CLOSE

Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες: Συζήτησαν για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

16.03.2022 16:31
panagiotopoulos- akar54-new

Ξαφνική συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Έκτακτης Υπουργικής Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ.



Οι δύο υπουργοί  συμφώνησαν στην σημασία της μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας Τουρκίας έρχεται λίγες ημέρες μετά το γεύμα που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου για την συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Μητσοτάκη, είχα ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας που πιστεύω πως θα συμβάλλει στην επίλυση των θεμάτων μεταξύ των χωρών μας».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Τρομακτική αισχροκέρδεια στην ενέργεια – Κίνδυνος για αλυσιδωτές εκρήξεις στις τιμές και του νερού

Ακρίβεια – Οικονόμου: «Με εισοδηματικά κριτήρια η ενίσχυση για τη βενζίνη – Πριν από το Πάσχα η επιταγή ακρίβειας»

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:36