search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:24
MENU CLOSE

Ερντογάν: Το γεύμα με τον Μητσοτάκη ήταν αποδοτικό και θα συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων μας (Video)

16.03.2022 15:38
erdogan-mitsotakis43-new

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ερμηνεύτηκε ως «επίθεση φιλίας» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Μητσοτάκη, είχα ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας που πιστεύω πως θα συμβάλλει στην επίλυση των θεμάτων μεταξύ των χωρών μας» δήλωσε ο Ερντογάν, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και του ευχήθηκε περαστικά μόλις έγινε γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης νοσεί από κορωνοϊό.


Ο Τούρκος πρόεδρος απέδωσε εύσημα στην τουρκική διπλωματία, που -σύμφωνα με τον ίδιο- έχει οδηγήσει τους … «πάντες» να ομιλούν για το «ανερχόμενο αστέρι της Τουρκίας», τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν αναγκαίες προετοιμασίες προς την κατεύθυνση αυτή. «Την ώρα που σε μια μία μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Ιράκ ως την Συρία, από την Λιβύη ως την Αν. Μεσόγειο, από το Αιγαίο ως τα Βαλκάνια, από την Μαύρη Θάλασσα ως τον Καύκασο, και από την Αφρική ως την Νότια Αμερική, συζητάνε για το ανερχόμενο αστέρι της Τουρκίας, πρέπει και εμείς να προετοιμαστούμε ανάλογα» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχε αποδυθεί σε διπλωματικό μπαράζ επαφών για την επίτευξη εκεχειρίας στην Ουκρανία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβαίνει αρχικά στη Μόσχα και την Πέμπτη στο Κίεβο, παρόλο που η συνάντηση Λαβρόφ Κουλέμπα στην Αττάλεια απέβη άκαρπη.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Σενάριο σοκ! Οι 9 στους 10 θα βρεθούν αντιμέτωποι με την φτώχεια

Η πρόταση της Ρωσίας για αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και η απάντηση του Κιέβου

Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Η δραματική ανάκριση και η πρωτοβουλία Μακρόν για την προστασία της (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13