search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:20
MENU CLOSE

Ανακοινώσεις για την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

17.03.2022 06:00
mitsotakis-alpha-234-new

Μηνύματα προς όλες τις πλευρές έστειλε χθες ο πρωθυπουργός μέσα από το διάγγελμα του, το οποίο είχε ως σημείο αναφοράς τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που θα εξαγγείλουν σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Στους αποδέκτες ήταν η κοινωνία που όπως είπε «αγωνία όταν ανοίγει ο λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι, όταν το βλέμμα κοιτά το ράφι του σούπερ μάρκετ ή τον μετρητή της βενζίνης», οι εταίροι μας την Ε.Ε. , η αντιπολίτευση αλλά και οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ.

Αίσθηση δημιούργησε πάντως η αναφορά του πρωθυπουργού – λίγες μέρες μετά την συνάντηση του με τον Ταγιπ Ερντογαν – για την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον θέμα για το οποίο είπε μάλιστα ότι σύντομα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του εξηγώντας την λογική με την οποία αποφασίστηκαν τα μέτρα αναφέρθηκε στην μεσαία τάξη για την οποία έχει γίνει μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα . «Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη είπε . Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.» . Φυσικά με αυτή του την αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθέτησε την μεσαία τάξη στα 30.000 ευρώ το χρόνο ενώ μέχρι σήμερα υπήρχε η αντίληψη ότι τα εισοδηματικά κριτήρια που καθορίσουν αυτή την τάξη ήταν μεγαλύτερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «η αναταραχή, είναι διεθνής. Γι’ αυτό και η αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να είναι, πρωτίστως, υπόθεση της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

Το τελευταίο αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς οι δυνάμεις του λαϊκισμού σε όλη την ήπειρο επιχειρούν και πάλι να διακινήσουν εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε δύσκολα και σύνθετα ερωτήματα. Κρύβουν, για παράδειγμα, ότι οι ανατιμήσεις είναι εισαγόμενες, αναζητώντας εθνικές ευθύνες. Και προτείνουν λύσεις ανεφάρμοστες, που χαϊδεύουν αυτιά αλλά δένουν τα μυαλά και τα χέρια

Οι αναφορές αυτές δόθηκαν προφανώς ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που κάνει στην κυβέρνηση ότι η κρίση στην ενέργεια είχε έρθει στην χώρα πριν από τον πόλεμο και συγκεκριμένα από τον περασμένο Νοέμβριο .

Αίσθηση ακόμα προκάλεσε μια ακόμη αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός γι αυτό το θέμα. «Ακούω, βέβαια, από τώρα τις κραυγές της αντιπολίτευσης για «ψίχουλα» και «κοινωνική αναλγησία». Αλλά σας βεβαιώνω ότι πρώτος εγώ θα αποφάσιζα ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης αν ήμουν σίγουρος ότι αυτό δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα» είπε δίνοντας λαβή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι με αυτό τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να αποδέχεται ότι τα μέτρα είναι «ψίχουλα».

Ο πρωθυπουργός πάντως στο διάγγελμα του αναφέρθηκε πολλές φορές στην Ε.Ε. στα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν και στις πρωτοβουλίες που αναμένεται να πάρει το προσεχές συμβούλιο ενώ αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας στον πόλεμο τόνισε ότι «στη διεθνή σκακιέρα είμαστε με το μέρος της Ειρήνης, του Διεθνούς Δικαίου και της Δύσης.»

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: Τηλεοπτική συνέντευξη την Πέμπτη το πρωί στον Σκάι

ΚΙΝΑΛ για Μητσοτάκη: Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και δεν αρκούν

Μέτρα για την ακρίβεια: Πώς θα δοθεί το ποσό για την επιδότηση καυσίμων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:19