search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:57
MENU CLOSE

Μέτρα για την ακρίβεια: Πώς θα δοθεί το ποσό για την επιδότηση καυσίμων

16.03.2022 20:42
venzini-234-new

Την εφαρμογή του gov.gr θα χρησιμοποιούν σύμφωνα με πληροφορίες οι καταναλωτές που δικαιούνται επιδότηση καυσίμων σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος ενώ η επιδότηση θα δίνεται στους δικαιούχους ως κουπόνι ή το ποσό θα μπαίνει απευθείας στο ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους.

Πιθανόν, η πίστωση να αφορά ολόκληρο το τρίμηνο με την καταβολή ενός ποσού εφάπαξ. Έτσι, ο δικαιούχος θα μπορεί να εξαντλεί το ποσό σε ένα «γέμισμα», ή να χρησιμοποιεί ένα μέρος του ποσού κάθε φορά που πηγαίνει στην αντλία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ειδικά για το ζήτημα της επιδότησης των καυσίμων, στόχος είναι να καλύπτεται μέρος της αύξησης της τιμής τους για ποσότητα 60 λίτρων το μήνα, προφανώς για όσο διαρκεί το νέο πρόγραμμα, δηλαδή για τρεις μήνες, εξ ου και η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για 180 λίτρα.

Όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, για τη βενζίνη δεν δίνει χρήματα η κυβέρνηση για να καλύψει 180 λίτρα το τρίμηνο, αλλά καλύπτει μέρος της αύξησης σε αυτά τα λίτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 λεπτών το λίτρο.

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία που έχει επεξεργαστεί αντίστοιχο πρόγραμμα, δίνει επιδότηση 15 σεντς στο λίτρο.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πακέτο μέτρων 1,1 δισ. ευρώ για 3,2 εκατομμύρια πολίτες, ενώ η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στις 8:30 από τους υπουργούς Σταϊκούρα, Σκρέκα, Γεωργαντά και Σκυλακάκη.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Πρώτη φορά πρωθυπουργός εξαγγέλλει μέτρα στήριξης μιλώντας για ψίχουλα

Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: Συνεχίζει το ταξίδι του – Tροποποιήθηκε η διαδρομή λόγω βομβαρδισμών

Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες: Συζήτησαν για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06