search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:56
MENU CLOSE

Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: Συνεχίζει το ταξίδι του – Tροποποιήθηκε η διαδρομή λόγω βομβαρδισμών

16.03.2022 16:58
proxenos54-new

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης συνεχίζει το δρόμο, πολύ αργά λόγω των συνθηκών, αλλά ευτυχώς είναι καλά, όπως ενημερώνουν διπλωματικές πηγές. «Είμαστε σε επαφή μαζί του» επισημαίνουν περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε την Τρίτη. Όπως είχε σημειωθεί, η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ και κινούνται με κατεύθυνση τα δυτικά.

Την ίδια ώρα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκτίμησε πως μέχρι την Πέμπτη το βράδυ θα έχει περάσει σε έδαφος της ΕΕ, καθώς την Τρίτη ήταν καθ’ οδόν προς τη Ζαπορίζια αλλά η πόλη βομβαρδίστηκε και χρειάσθηκε να τροποποιηθεί η διαδρομή τους.

Μάλιστα, ο κ Δένδιας, απαντώντας στο ερώτημα που έθεσαν βουλευτές τής αντιπολίτευσης για το «εάν η χώρα μας προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες για τους ομογενείς» ανέφερε ότι «είχαμε προειδοποιήσει και τους Έλληνες υπηκόους και την ομογένεια» και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ που έγιναν στις 11, 14 και 24 Φεβρουαρίου που «ζητούσαμε να φύγουν από την χώρα», ενώ υπενθύμισε πως και ο ίδιος επισκέφθηκε τόσο τη Μαριούπολη όσο και τη Μόσχα. Σημείωσε ότι «μέχρι τώρα, έχουμε οργανώσει πέντε επιχειρήσεις εκκενώσεων και ελπίζουμε να καταφέρουμε και μια έκτη» και πρόσθεσε πως «είναι μια τραγική στιγμή και το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι είναι να έχουμε απόλυτη σοβαρότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του προξένου με επιστολή της στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση για τον απεγκλωβισμό του συζύγου της και των υπολοίπων διπλωματικών υπαλλήλων από την πολιορκούμενη Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες: Συζήτησαν για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Τσίπρας: Τρομακτική αισχροκέρδεια στην ενέργεια – Κίνδυνος για αλυσιδωτές εκρήξεις στις τιμές και του νερού

Ακρίβεια – Οικονόμου: «Με εισοδηματικά κριτήρια η ενίσχυση για τη βενζίνη – Πριν από το Πάσχα η επιταγή ακρίβειας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:52