search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Μαριούπολη: Συγκλονίζει ο Έλληνας πρόξενος – «Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα – Σκεφτόμουν την οικογένειά μου και έπαιρνα κουράγιο»

16.03.2022 09:39
PROKSENOS_NEW

Για την βομβαρδισμένη Μαριούπολη, η οποία έχει μείνει με λιγοστά τρόφιμα και νερό, μίλησε στο Οpen, ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος παραμένει στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και έχει μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στη Ζαπορίζια όπου και διανυκτερεύει μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τελικά κατάφεραν να φύγουν από την πόλη του ουκρανικού νότου.

Τα επόμενα 24ωρα ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλο ευρωπαϊκό έδαφος.

«Έχει σχεδόν ισοπεδωθεί η Μαριούπολη. Τα νέα δεν είναι καλά και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας», σημείωσε ο Έλληνας πρόξενος, αναφέροντας πως είναι όλοι τους ταλαιπωρημένοι, αλλά καλά στην υγεία τους.

«Έχω στο μυαλό μου συνέχεια εκείνους που θα επιστρέψουν εκεί και θα πρέπει να χτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους και έπαιρνα κουράγιο. Και στο καταφύγιο δίναμε δύναμη ο ένας στον άλλον παρά τις δυσκολίες. Τα καταφέραμε», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος στη συνέχεια περιέγραψε: «Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι. Κι αυτό θα έχει επιπτώσεις. Έγιναν τυφλά χτυπήματα». «Δεν σκεφτόμουν τόσο ότι μας έλειπε το φαγητό, προσπαθούσα να μάθω πληροφορίες για το τι συμβαίνει. Είχαμε καλή επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές, εμείς προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς βασικά εφόδια και αυτό λειτούργησε», είπε και εξήγησε πως υπήρξαν πολλές στιγμές που ένιωσε τον κίνδυνο και προσπαθεί να ξεχάσει.

«Ζήσαμε για τα καλά τον πόλεμο. Εδώ και έναν μήνα βιώνω αυτή τη φρίκη του πολέμου. Η κατάσταση των ομογενών δεν είναι και πολύ καλή. Υπάρχουν αρκετοί που δεν θέλουν να φύγουν και να αφήσουν τον τόπο τους», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Kόλαση εκρήξεων τη νύχτα σε Κίεβο, Λβιβ και Οδησσό (Videos)

Αμπράμοβιτς: Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες…

Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την επίσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στο Κίεβο ως «ισχυρό σημάδι υποστήριξης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59