search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:08
MENU CLOSE

Πατέρας εγκλωβισμένου πρόξενου στη Μαριούπολη: Ο γιος μου έχει τροφή για πέντε μέρες, μετά δεν ξέρουν τι θα γίνει (Video)

12.03.2022 00:58
marioupoli113_new

Ο Γεώργιος Ανδρουλάκης, πατέρας του εγκλωβισμένου πρόξενου στη Μαριούπολη, περιγράφει τα όσα του μεταφέρει ο γιος του Μανώλης.

Mιλώντας στο Open ο πατέρας του πρόξενου ανέφερε πως τελειώνουν τα λιγοστά τρόφιμα που έχει στη διάθεσή του ο γιος του. «Έχει τροφή για πέντε μέρες, μετά δεν ξέρουν τι θα γίνει» είπε.

«Τρεχούμενο νερό δεν έχουν, ρεύμα δεν έχουν, ο φωτισμός γίνεται με ότι κεριά τους έχουν περισσέψει» τόνισε στη συνέχεια.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τη Μαριούπολη

«Η Ελλάδα, όπως έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα, καλεί για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις πόλεις της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του αμάχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής τους προς ασφαλέστερες περιοχές.

Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιοί εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης.

Καλούμε όλους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού.

Η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις κοντά στο κέντρο του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Youtube μπλοκάρει ρωσικά κανάλια

Ρωσία και Λευκορωσία συμφώνησαν να αλληλοστηριχθούν απέναντι στις δυτικές κυρώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:07