search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:56
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ για Μητσοτάκη: Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και δεν αρκούν

16.03.2022 21:07
kinimaallagispasok163_new

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάτζος.

«Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και πάντως δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μάντζος, επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του για άμεση ανακούφιση και στοχευμένη στήριξη των πλέον ευάλωτων.

Αναλυτικά το σχόλιο του Δημήτρη Μάντζου:
 
«Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και πάντως δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.
 
Τελικά, αποδεικνύεται ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια υπήρχαν και υπάρχουν, όπως υποστηρίζουμε εδώ και πολλές εβδομάδες παρά τις ειρωνείες κυβερνητικών στελεχών. Η υπεραπόδοση από τον ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία δημιούργησε χώρο για ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας. 
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει -επιτέλους- τις προτάσεις μας για άμεση ανακούφιση και στοχευμένη στήριξη των πλέον ευάλωτων πολιτών με:

Πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
Κοινωνικό κράτος σημαίνει ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές πολιτικές στήριξης όσων έχουν πραγματική ανάγκη.»

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Πρώτη φορά πρωθυπουργός εξαγγέλλει μέτρα στήριξης μιλώντας για ψίχουλα

Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: Συνεχίζει το ταξίδι του – Tροποποιήθηκε η διαδρομή λόγω βομβαρδισμών

Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες: Συζήτησαν για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06