search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:39
MENU CLOSE

Πάτρα: Τα τρία σενάρια για τον θάνατο των παιδιών (video)

18.03.2022 08:38
baby-g89ee4efb8_1920

Νέα στοιχεία αναφορικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση οι γιατροί από το Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα, ενώ έχουν εξεταστεί οι γιατροί που έκαναν τους γενετικούς ελέγχους και έβαλαν το απινιδωτή και τον βηματοδότη από το Ωνάσειο.

Πλέον η έρευνα “βρίσκεται” στην Πάτρα, όπου οι αστυνομικοί υποβάλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις στους γιατρούς του Καραμανδάνειου.

«Δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά»

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, «υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις από τις ιστολογικές εξετάσεις σε ζωτικά όργανα -κυρίως την καρδιά- της Τζωρτζίνας και αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά που να εξηγεί ανακοπές ή οτιδήποτε άλλο. Κάτι που είχαν πει και οι γιατροί στην Πάτρα, καθώς δεν θα άντεχε το ΚΑΡΠΑ των 50 λεπτών που έκαναν εκεί για να το κρατήσουν στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, οι συνθήκες θανάτου και το συνολικό ιατρικό ιστορικό της Τζωρτζίνας εκτιμούν ότι αν εξεταστεί ενδελεχώς θα φωτίσει τι έχει συμβεί και στα άλλα δύο παιδιά» πρόσθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Λέων: Υποστήριξα βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια

Για τις αναρτήσεις που έκανε αναφορικά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου μίλησε στο Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

«Οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου», εξήγησε ο κ. Λέων.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά.

Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν φάκελοι για τα παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και στοιχεία. Κάθε γιατρός που έχει δει τους φακέλους νομίζω ότι έχει καταθέσει και θα διευκολύνει την υπόθεση. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να αποδειχτούν ιατρικά το γιατί υπάρχουν και τι έχει γίνει», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν 4 πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», τόνισε ο κ. Λέων.

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε 3 παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας (Videos)

Αρχίζει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Γιατί δεν θα παραστεί ο ηθοποιός

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37