search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:15
MENU CLOSE

Αρχίζει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Γιατί δεν θα παραστεί ο ηθοποιός

18.03.2022 07:41
filippidis_new

Αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιπππίδη  για τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν αδικήματα συνδεόμενα με την άσκηση σεξουαλικής βίας, σε βάρος τριών συναδέλφων του, ηθοποιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία, δεν θα εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο για λόγους υγείας και θα ζητηθεί ολιγοήμερη διακοπή.

«Πήρα τους δικηγόρους των γυναικών που καταγγέλλουν τον κύριο Φιλιππίδη και τους είπα ότι δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο. Από τη στιγμή που ο «πρωταγωνιστής» μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης» ανέφερε ο κύριος Δημητρακόπουλος μιλώντας στον Αντέννα.

Σήμερα, η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να αρχίσει με την κλήρωση των ενόρκων, των λαϊκών δικαστών δηλαδή που θα συμπληρώσουν τη σύνθεση του δικαστηρίου και στη συνέχεια θα εξεταστεί το αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για διακοπή της δίκης.

Συνολικά στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης που έχουν κληθεί από τις δικαστικές αρχές, περιλαμβάνονται 15 πρόσωπα μεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Από την πλευρά ωστόσο των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει προταθεί να εξεταστούν και τρεις γνωστές ηθοποιοί, η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Μάλιστα, η Λένα Δροσάκη μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου ήταν οι πρώτες τρεις που είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τα οποία ωστόσο έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Οι καταγγελίες για βιασμό

Η πρώτη και σοβαρότερη καταγγελία σε βάρος του προφυλακισμένου από τα τέλη Ιουλίου 2021 ηθοποιού και σκηνοθέτη έβαλε χώρα πριν από 14 χρόνια, το 2008. Η νεαρή τότε κοπέλα ήρθε σε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσω της μητέρας της, η οποία είναι ηθοποιός και συνεργαζόταν μαζί του.

Η συνάντηση ανάμεσα στην καταγγέλλουσα και τον Πέτρο Φιλιππίδη έγινε στο θέατρο όπου πρωταγωνιστούσε τότε ο ηθοποιός. Όπως κατέθεσε η γυναίκα, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε απόπειρα βιασμού η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2010. Σε αυτήν την περίπτωση η ηθοποιός δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη για να βρεθούν στο θέατρο προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του και εκεί να αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η τρίτη καταγγελία αφορά επίσης σε απόπειρα βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2014. Η καταγγέλλουσα μπήκε στο αυτοκίνητό του Πέτρου Φιλιππίδη για την επιστρέψει στο σπίτι της, μετά από επαγγελματικό ραντεβού, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε, να την βιάσει.

Αρνείται κατηγορηματικά

Από την πρώτη στιγμή της δικαστικής του περιπέτειας, ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην απολογία του και στα υπομνήματα που έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, επιχείρησε να αντικρούσει τις εις βάρος του κατηγορίες, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Δημάκης: Σταμάτησε να δίνει σήμα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι – Δεν γνωρίζω πού είναι, λέει η δικηγόρος του

Θεσσαλονίκη: Καρέ – καρέ η απαγωγή της λογίστριας από πρώην συνάδελφό της (Video)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι δήλωσε για την Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:14