search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:03
MENU CLOSE

Κινέζικος στρατός: «Προκλητική ενέργεια των ΗΠΑ η διέλευση του Ralph Johnson στον Πορθμό της Ταϊβάν»

19.03.2022 23:15
kina_new

O κινεζικός στρατός σχολίασε το γεγονός πως το αμερικανικό αντιτορπιλικό Ralph Johnson διέπλευσε τον Πορθμό της Ταϊβάν στις 17 Μαρτίου ως μια «προκλητική ενέργεια» των ΗΠΑ, που έστειλε τα λάθος μηνύματα στις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν.

Μια τέτοια ενέργεια ήταν «πολύ επικίνδυνη», αναφέρει εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα οργανώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη διέλευση του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Όπως δηλώνει η Κίνα, η Ταϊβάν είναι το πιο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσινγκτον δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι, αλλά είναι ο μεγαλύτερος διεθνής υποστηρικτής και προμηθευτής όπλων της Ταϊβάν.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν χθες, Παρασκευή, ότι το θέμα της Ταϊβάν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά προκειμένου να αποφευχθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Prorata: Εμφανής η επίδραση του πολέμου – Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί από την επίθεση στο Μικολάιβ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Διαψεύδει τα πρόωρα συμπεράσματα η ιατροδικαστής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 06:59