ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 04:51
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίεβο σε Κίνα: «Καταδικάστε τη ρωσική βαρβαρότητα»

19.03.2022 20:38

Η ουκρανική προεδρία κάλεσε σήμερα την Κίνα να ενωθεί με τους Δυτικούς και «να καταδικάσει τη ρωσική βαρβαρότητα» στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανή χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας της Κίνας προς τη Ρωσία και για πιθανή κινεζική βοήθεια ώστε η Μόσχα να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε χθες συνομιλία διάρκειας σχεδόν δύο ωρών μέσω τηλεδιάσκεψης με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν «περιέγραψε τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν η Κίνα χορηγήσει υλική υποστήριξη προς την Ρωσία την ώρα που έχει εξαπολύσει βάρβαρη επίθεση κατά των ουκρανικών πόλεων και πολιτών», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, χωρίς να διευκρινίσει τα αντίποινα που θα έχει να αντιμετωπίσει στην περίπτωση αυτή η Κίνα.

Η συνομιλία των δύο ηγετών δεν είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μετατόπιση της στάσης των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο Σι Τζινπίνγκ διατήρησε την επαμφοτερίζουσα στάση λέγοντας ότι οι ένοπλες συρράξεις «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» και τονίζοντας ότι «η ουκρανική κρίση δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε».

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, λίγο πριν από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» New York Times: Οι ΗΠΑ δίνουν F-35 στην Τουρκία αν δώσει τους S-400 στην Ουκρανία

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Αν δεν σταματήσετε τη Ρωσία τώρα, θα την αντιγράψουν όσοι θέλουν να κατακτήσουν τους γείτονες τους (Video)

Μπόρις Τζόνσον: «Αν ο Πούτιν νικήσει δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία»

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02
Exit mobile version