search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:10
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Marc: Διχασμένοι οι πολίτες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου – Πόσο τους έχει επηρεάσει η ακρίβεια

23.03.2022 21:35
ekloges_23322_new

Σε δύο στρατόπεδα είναι χωρισμένη η κοινή γνώμη σε ότι αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο δεύτερο μέρος της μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητικά συναισθήματα για την Ρωσία και θετικά για την Ουκρανία, ενώ παράλληλα έχει επηρεαστεί σημαντικά από την ακρίβεια.

Σχετικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν για τα συναισθήματα που τους προκαλούν οι χώρες, που πρωταγωνιστούν:

Για τη Ρωσία, το 27,8% απαντά ότι έχει “θετικά συναισθήματα” έναντι 56,6% “αρνητικά”, για την Ουκρανία το 64,7% έχει “θετικά συναισθήματα” έναντι 20,6%αρνητικά”, για τις ΗΠΑ το 33% απαντά “θετικά συναισθήματα” έναντι 50,9% αρνητικά”, για τη Γαλλία το 71,9% έχει “θετικά συναισθήματα” έναντι 17,5% “αρνητικά”, για τη Γερμανία τα θετικά συναισθήματα συγκεντρώνουν ποσοστό 29,1% ενώ τα αρνητικά 59,5% και για την ΕΕ το 51,9% έχει “θετικά συναισθήματα” ενώ το 38% “αρνητικά”.

Σε ό,τι αφορά στην επίδραση των ανατιμήσεων στα νοικοκυριά, το 39,6% των ερωτηθέντων απαντά πως αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες, το 37,9% λέει πως δυσκολεύεται αλλά θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις, το 15,5% πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, ενώ ένα 6,9% απαντά πως δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών/ οφειλές σε διακανονισμό, το 25,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά πως έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε λογαριασμούς ρεύματος, το 21,1% ότι έχει υποχρεώσεις σε τράπεζες και το 29,5% πως χρωστά ενοίκια.

Για το αν είναι υπέρ ή κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου, οι ψηφοφόροι απάντησαν: 44,2% υπέρ, 45% κατά και 10,8% ΔΑ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής δηλώνουν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, προκειμένου η δυνατότητα για αυτοδυναμία να είναι πιο εφικτή. 

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανησυχία για την οικονομία, μειώνεται η ψαλίδα (Video)

Ηλιόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο φεσώνει τους πολίτες αλλά τους δουλεύει και από πάνω»

Βαρουφάκης: Αποδομούμε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06