search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:13
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για εκλογές: Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο

23.03.2022 14:40
mitsotakisnewvouli

Οριστικό τέλος στη συζήτηση περί εκλογών και αλλαγής του εκλογικού νόμου επιχείρησε να βάλει ο πρωθυπουργός μέσω της παρέμβασής του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο της πρωτολογίας του, απαντώντας σε παλιότερες δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι τώρα δεν είναι ώρα για φωνές για πρόωρες εκλογές και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας εκτιμώντας, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει.

Παράλληλα, στη δευτερολογία του, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα περί εκλογών και εκλογικού νόμου, είπε ότι διακρίνει αναταραχή από την πλευρά του Α. Τσίπρα, δηλώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, διερωτώμενος, μάλιστα, ότι «αφού είστε πρώτο κόμμα, τι σας “κόφτει” αν αλλάξει (σ.σ. ο νόμος)».

Επίσης, απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «αυτή τη στιγμή, ο τρόπος με τον οποίο οδηγείτε τη χώρα σε διπλή εκλογική αναμέτρηση θα είναι δική σας ευθύνη», υποστηρίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σταθερότητα και εκτιμώντας ότι -με βάση τα στοιχεία- θα είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη αναμέτρηση με το σύστημα της απλής αναλογικής, κάνοντας λόγο για αναταραχή δύο-τριών μηνών και για υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αναρωτήθηκε, δε, αν είναι υπεύθυνη στάση να έχουμε πόλεμο και ταυτόχρονα να ζητά η αντιπολίτευση εκλογές. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν, αρχικά, με το σύστημα της απλής αναλογικής και εν συνεχεία με το νόμο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή, το νόμο Θεοδωρικάκου.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανέφεραν ότι υπήρχε -και υπάρχει- πίεση από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για νέα παρέμβαση στον εκλογικό νόμο, προκειμένου να μειωθεί το όριο της αυτοδυναμίας κάτω από το 38% που προβλέπει ο νόμος Θεοδωρικάκου (υπάρχουν αναφορές για όριο στο 36%). Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός διαφωνούσε με αυτή την πρόταση, παρά τις πιέσεις, και φαίνεται ότι πλέον ο Κ. Μητσοτάκης βάζει τέλος στη συζήτηση αυτή, οριοθετώντας τον χρόνο των εκλογών στο τέλος της τετραετίας και με το νόμο που έφερε η κυβέρνηση επί υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Πάμε σε συνθήκες πολεμικής οικονομίας, εσείς σκέφτεστε την τιμή της μετοχής της ΔΕΗ»

Μητσοτάκης στη Βουλή: Υπεράσπιση των μέτρων, «αιχμές» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγελία φορολόγησης υπερκερδών στην ενέργεια

ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ για Δημάκη: Δίνει άλλοθι στον δραπέτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:03