search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:28
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα μέσα της εβδομάδας η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

26.03.2022 10:59
vouli_nw

Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να απευθυνθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά.

Σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, τη Δευτέρα 28/3, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για να οριστικοποιηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε χαρακτηρίσει «θετική κίνηση αλληλεγγύης» την πρόσκληση στον πρόεδρο Ζελένσκι. «Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη διπλωματική προσπάθεια για άμεσο τερματισμό του πολέμου, ως χώρα ειρήνης και ήπιας ισχύος», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Θετική ήταν και η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ που είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στην Ουκρανία.

Τη διαφωνία του δήλωσε το ΚΚΕ, που σημείωσε πως «Ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και ευθύνεται, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του ουκρανικού λαού».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Σύνοδο Κορυφής: Πρώτο βήμα για ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Τον Μάιο οι προτάσεις για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Η σύγκρουση Βορρά – Νότου και η απόφαση για τις τιμές της ενέργειας που παραπέμπεται τον Μάιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:28