search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:17
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο κάλεσμα Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις – Οι εκτιμήσεις της Δύσης για τις ρώσικες κινήσεις

26.03.2022 08:53
Ουκρανία: Μεταφέρθηκαν στο Κίεβο 11 σοροί επιβατών του μοιραίου Μπόινγκ - Media

O Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επανέλαβε την ανάγκη για ειρηνευτικές συνομιλίες και δήλωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του επέφεραν «ισχυρά πλήγματα» στη Ρωσία.

«Περιορίζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας, οι υπερασπιστές μας οδηγούν τη ρωσική ηγεσία σε μια απλή και λογική ιδέα: η συζήτηση είναι απαραίτητη. Ουσιαστική, επείγουσα, δίκαιη», τόνισε σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του αργά το βράδυ της Παρασκευής, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία δεν θα παραδώσει εδάφη.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει ότι η πρώτη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης ολοκληρώθηκε «σε γενικές γραμμές», λέγοντας ότι η χώρα θα επικεντρωθεί στην «απελευθέρωση» της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς της Ουκρανίας. Τα σχόλια φάνηκε να υποδηλώνουν υποβάθμιση των στόχων της.

Την ίδια στιγμή, το Associated Press εκτιμά σε σχετική του ανάλυση πως οι αμυντικές θέσεις που πήραν πρόσφατα ορισμένες ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Κίεβο υποδηλώνουν την αναγνώριση της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης.

Το AP γράφει ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση σε πολλές περιοχές της χώρας και ότι οι ΗΠΑ και άλλοι επιταχύνουν τη μεταφορά όπλων και προμηθειών στην Ουκρανία.

«Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να στοχεύουν στη συνέχιση του πολέμου με στενότερη εστίαση, ως έναν τρόπο ανασύνταξης από τις πρώτες αποτυχίες και χρήσης του Ντονμπάς ως νέο σημείο εκκίνησης», δήλωσε ένας Αμερικανός αναλυτής.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Μην ψάχνετε, δεν θα βρεθεί τίποτα» (Video)

Ευρωστρατός: επικίνδυνος σχεδιασμός για τους λαούς

Μητσοτάκης για Σύνοδο Κορυφής: Πρώτο βήμα για ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:16