search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:35
MENU CLOSE

ΗΠΑ για πόλεμο στην Ουκρανία: «Μην ξεγελιέστε – Η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της»

30.03.2022 00:56
Oukrania87-new

Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει σε βήματα αποκλιμάκωσης, παρά τη μικρή πρόοδο που φάνηκε στις συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών.

Αυτή είναι η εκτίμηση του αμερικανικού Πενταγώνου, που έγινε γνωστή μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, η Ρωσία χαρακτηρίζει την έλλειψη προόδου των στρατευμάτων της ως τα επόμενα βήματα του σχεδίου της.

Επίσης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, μίλησε για ανασύνταξη των στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία και απέρριψε τους ισχυρισμούς περί απόσυρσης των δυνάμεων από τα ουκρανικά εδάφη.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι ένας «μικρός αριθμός» στρατευμάτων φεύγει από την ουκρανική πρωτεύουσα και μετακινείται βόρεια για να χρησιμοποιηθεί σε άλλα μέρη της χώρας και προειδοποίησε πως θα δούμε σφοδρές επιθέσεις σε άλλες περιοχές.

Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι θα αποσύρει δυνάμεις ή θα μειώσει τις επιθέσεις στο Κίεβο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Διαβάστε επίσης

Μουντιάλ: «Εισιτήρια» για Κατάρ έβγαλαν Πορτογαλία και Πολωνία (Videos)

Μακρόν: Ο προεκλογικός του αγώνας έγινε ψηφιακός στο βιντεοπαιχνίδι Minecraft

Στην ΙΟΝ με 45% μπαίνει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:35