search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:35
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τέταρτη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο

31.03.2022 19:00
koronoios_emvoli_new

Σε έξαρση βρίσκεται και πάλι η πανδημία, όπως ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση του υπουργείου για τον κορωνοϊό, στη οποία συμμετείχαν και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί καθώς καταγράφεται αύξηση των νέων νοσηλειών» υπογράμμισε η κ. Γκάγκα.
«Η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι αυτή που ήταν στα μεγάλα κύματα, αλλά υπάρχει μία πίεση», εξήγησε η κ. Γκάγκα.

Όσον αφορά στα αντιικά χάπια, η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση καθώς γίνονται 770 αιτήσεις την ημέρα. Για το μονοκλωνικό της Astrazeneca είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία παράδοσης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον 2 προσθέτοντας ότι προκαλεί όμως ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις διάμεσες ηλικίες, που πλέον είναι τα 41 έτη.  Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες εβδομάδες είπε, την ώρα που σήμερα έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής, παρατηρείται μικρή αύξηση των νέων διασωληνώσεων σε Αττική και νότια Ελλάδα.
Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε επίσης ότι δεν θα γίνει καμία νέα άρση μέτρου μέχρι το τέλος Απριλίου. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να προσέχουν περισσότερο, προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο  καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην Επιτροπή διατηρείται στο  ακέραιο η προστασία του εμβολίου έναντι της νόσησης.

«Είναι λάθος όσοι λένε ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν επειδή έχουν νοσήσει» σημείωσε η καθηγήτρια. «Ακόμα και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσέχουν και να μην κολλήσουν, κανείς δεν είναι άτρωτος», τόνισε, επισημαίνοντας πως «για αυτό και στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής μας, συμφωνήσαμε με την εισήγηση του υπουργείου Υγείας να μην γίνει άρση των μέτρων μέχρι τέλος Απριλίου. Σε καμία περίπτωση να μην δοθεί λάθος μήνυμα», κάνοντας έκκληση για μια ακόμα φορά σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η κ. Παπαευαγγέλου όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα χορήγησης 4ης δόσης είπε ότι «μελετάμε όλα τα κλινικά δεδομένα για την τέταρτη δόση και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν και οι άλλες χώρες. Το φθινόπωρο πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί επαναληπτική δόση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η  προστασία που προσφέρει η τρίτη δόση είναι πολύ μεγαλύτερη από τις δύο. 

Διαβάστε επίσης:

Χατζηβασιλείου για Πισπιρίγκου: «Δεν σκοτώνεις από έρωτα, αλλά από βαριά ψυχική διαταραχή»

Στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου (Photos/Video)

Ελένη Μενεγάκη για Ρούλα Πισπιρίγκου: Σοκ για την κοινή γνώμη, σοκ για όλους μας



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15