search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πάσχα με μάσκες και πιστοποιητικά – Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά

30.03.2022 17:32
pasxa 98-new

Με μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού φαίνεται ότι θα κάνουμε Πάσχα αν η κυβέρνηση αποδεχθεί την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα γίνει καμία άρση των μέτρων που ισχύουν σήμερα, τουλάχιστον έως την Πρωτομαγιά.

Το «φρένο» των ειδικών στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων έχει την εξήγησή του στη πορεία της πανδημίας.

Όπως επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι, οι δείκτες της πανδημίας που ανακοινώθηκαν την Τρίτη δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, καθώς παρότι οι «σκληροί» δείκτες παραμένουν χαμηλά (49 νεκροί και 351 διασωληνωμένοι), η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ενδεχομένως να σημάνει αύξηση του αριθμού των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Την ίδια ώρα, παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στο ιικό φορτίο στα λύματα σε οκτώ από τις 13 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο MEGA είχε τονίσει πως «έχουμε περιδίνηση της Ομικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση, για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ή από προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει φόβος για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων. Για χθες είδαμε μία αύξηση των διασωληνωμένων περίπου 11 διασωληνωμένους επιπλέον, μετά από μία βδομάδα επιπέδωσης των διασωληνωμένων, ενώ είμαστε σε περίοδο αποκλιμάκωσης», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έχω χάσει τον ύπνο μου – Η αλήθεια θα φανεί σύντομα» (Video)

Καιρός: Αυξημένη σκόνη και βροχές αναμένονται την Πέμπτη (Video)

Ένταση και μικροεπεισόδια στην πορεία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01