search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Ουκρανία: Απειλές Ζελένσκι σε Ουκρανούς συνεργούς των Ρώσων σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία

02.04.2022 08:24
Ukraine_new

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε συνεργούς Ρώσων σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στο νότιο τμήμα της χώρας, να μην συνεργάζονται με τους κατακτητές.

Στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι είπε ότι η ανάληψη ευθύνης για μια τέτοια συνεργασία θα ήταν «αναπόδραστη».

Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών της Ουκρανίας, η Ρωσία επιχειρεί να δημιουργήσει διοικήσεις υπέρ της Μόσχας σε περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει.

Μιλώντας ρωσικά, ο Ζελένσκι απευθύνθηκε στους γονείς των νεαρών ανδρών στη Ρωσία που επιστρατεύτηκαν.

«Προστατέψτε τα παιδιά σας!» είπε. Οι γονείς πρέπει να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους γιους τους από τον στρατό. Ο κίνδυνος να σταλούν στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι μεγάλος. «Είναι βέβαιος θάνατος για πολλά πολύ νεαρά παιδιά».

Ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε πρόσφατα πολλές κατεχόμενες από ρωσικές δυνάμεις πόλεις στο βόρειο τμήμα της χώρας, υποστήριξε ο Ζελένσκι.

Ωστόσο, προειδοποίησε τους κατοίκους των πόλεων αυτών που τράπηκαν σε φυγή να μην επιστρέψουν σύντομα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Εξήγησε ότι υπάρχει απειλή από περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις εκεί και επεσήμανε ότι πολλά σπίτια εξακολουθούν να είναι ναρκοθετημένα.

Η μυστική υπηρεσία SBU

Ένας έφεδρος υποστράτηγος της ουκρανικής μυστικής υπηρεσίας SBU συνελήφθη, καθώς αποπειράθηκε παράνομα να φύγει από την χώρα του την ώρα που αυτή πολεμά κατά της ρωσικής εισβολής, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές.

Τον υποστράτηγο τον σταμάτησαν σε ένα συνοριακό πέρασμα προς την Ουγγαρία. Ο αξιωμαικός παρουσίασε πλαστά έγγραφα που έδειχναν ότι δεν ήταν υπό επιστράτευση για στρατιωτική θητεία, δήλωσε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας στο Κίεβο. Ο αξιωματικός δήλωσε τον στρατιωτικό του βαθμό ως ιδιώτη. Ο υποστράτηγος συνελήφθη, ανέφερε η αρχή.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι καθαίρεσε από τους στρατιωτικούς τους βαθμούς δύο ταξίαρχους της SBU, χωρίς όμως να αιτιολογήσει την απόφασή του αυτή, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Ένας από αυτούς ήταν ο πιο πρόσφατος επικεφαλής της SBU στην περιοχή Χερσώνα στη νότια Ουκρανία, η οποία τώρα καταλαμβάνεται από ρωσικά στρατεύματα.

«Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με προδότες», είπε ο Ζελένσκι, ενώ επαίνεσε τις προσπάθειες του υπόλοιπο προσωπικού της SBU που μάχεται στον πόλεμο κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολο και το Πάσχα – Άδειες οι τσέπες των νοικοκυριών εξαιτίας του ράλι ανατιμήσεων

Επικίνδυνη για το λαό η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Θεραπευτική Ιππασία: Η βιωματική εμπειρία που βελτιώνει τη σωματική και την ψυχική υγεία (video/photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50