search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:51
MENU CLOSE

Πυρά Κιέβου κατά Ουγγαρίας μετά τις δηλώσεις Όρμπαν ότι θα πληρώσει σε ρούβλια το ρωσικό φυσικό αέριο

07.04.2022 21:54
Victor Orban_new

Το Κίεβο κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι «βοηθά τον Πούτιν» στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, στρεφόμενο κατά της χώρας την επομένη των δηλώσεων του Βίκτορ Ορμπάν ο οποίος δηλώνει έτοιμος να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο πληρώνοντας σε ρούβλια, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Βουδαπέστη έχει περάσει στο επόμενο στάδιο: βοηθά τον Πούτιν να συνεχίσει την επίθεσή του κατά της Ουκρανίας», αναφέρει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, εκτιμώντας ότι η Ουγγαρία «καταστρέφει την ενότητα της ΕΕ» με τη θέση αυτή.

«Αυτή είναι μια μη φιλική θέση απέναντι στο κράτος μας», επέμεινε, χαρακτηρίζοντας επίσης κυνική την ουγγρική πρόταση να διοργανώσει ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βουδαπέστη.

«Αν η Ουγγαρία θέλει πράγματι να μπει ένα τέλος στον πόλεμο, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει να καταστρέφει την ενότητα της ΕΕ, να υποστηρίξει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, να βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία και να μην δημιουργεί πρόσθετους πόρους χρηματοδότησης της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής», πρόσθεσε.

Ο Νικολένκο κατήγγειλε επίσης την «απροθυμία των Ούγγρων ηγετών να αναγνωρίσουν την ευθύνη της Ρωσίας στις ωμότητες του ρωσικού στρατού στην Μπούτσα, την Ιρπίν και το Χοστομέλ», όπου εκατοντάδες πτώματα αμάχων ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό «θα μπορούσε να ενισχύσει το αίσθημα ατιμωρησίας της Ρωσίας και να την ενθαρρύνει να διαπράξει νέες ωμότητες», προειδοποίησε.

Η Ρωσία, από την πλευράς της, απέρριψε κατηγορηματικά τις καταγγελίες για τα εκατοντάδες θύματα, κάνοντας λόγο για σκηνοθεσία από την πλευρά των Ουκρανών.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Ουκρανός ομόλογός του δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του και κάλεσε το Κίεβο «να σταματήσει να μας προσβάλλει».

Οι Ουκρανοί «ζητούν και περιμένουν βοήθεια, ενώ παράλληλα μας επιτίθενται», δήλωσε στην ουγγρική δημόσια τηλεόραση, από τις Βρυξέλλες όπου μετείχε σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Πεσκόφ: Αν Φινλανδία και Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, «θα πρέπει να αποκαταστήσουμε τις ισορροπίες» (Videos)

Κύπρος: Γκάφα της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Αποκάλεσε τον Τατάρ «πρόεδρο»

Ζελένσκι: «Ξέχασε» την τουρκική εισβολή στην ομιλία του στην Κύπρο – Ενόχληση Αναστασιάδη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:50