search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:38
MENU CLOSE

Οι Pink Floyd «επανέρχονται», μετά από 28 χρόνια, με τραγούδι για την Ουκρανία (video)

08.04.2022 11:27
Pink Floyd – Hey Hey Rise Up

«Hey Hey, Rise Up», τραγουδούν οι Pink Floyd για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και υπογράφουν ένα καινούριο τραγούδι για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια. 

Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ συμπράττει με τον Νικ Μέισον, τον Νίτιν Σόουνι και τον Γκάι Πρατ στο στούντιο και χρησιμοποιούν τα φωνητικά του Ουκρανού τραγουδιστή Αντρίι Χλίβνιουκ, του συγκροτήματος Boombox, ο οποίος όταν ξέσπασε ο πόλεμος βρισκόταν σε περιοδεία και την διέκοψε για να καταταχθεί εθελοντικά στον ουκρανικό στρατό.

Ο Αντρίι Χλίβνιουκ τραυματίστηκε σε μία μάχη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Πρόλαβε όμως, φορώντας στολή παραλλαγής και με το όπλο στο χέρι, ο Χλίβνιουκ να τραγουδήσει ένα τραγούδι διαμαρτυρίας από την εποχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με φόντο τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, στο Κίεβο.

Αυτό το βίντεο ανέβηκε στο Instagram, το είδε ο Γκίλμουρ  και τηλεφώνησε στον Ουκρανό τραγουδιστή. Γνωρίζονταν από το 2015, όταν ο κιθαρίστας των Pink Floydκαι ο Χλίβνιουκ είχαν κάνει κοινή εμφάνιση στο Λονδίνο, σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση.

«Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν μαγικό και θα μπορούσα να κάνω κάτι», λέει ο Γκίλμουρ, «είναι πραγματικά δύσκολο να βλέπεις αυτή την τρελή, άδικη επίθεση από μία μεγάλη δύναμη εναντίον ενός ανεξάρτητου, ειρηνικού, δημοκρατικού λαού.» «Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή, που με έκανε να θέλω να την μετατρέψω σε μουσική», προσθέτει ο Γκίλμουρ. Αμέσως τηλεφώνησε στον Ουκρανό τραγουδιστή και έτσι προέκυψε η συνεργασία και το πρώτο τραγούδι των Pink Floyd μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Ο Γκίλμουρ ευαισθητοποιήθηκε προσωπικά με το ουκρανικό διότι έχει υιοθετήσει μία Ουκρανή και τα εγγόνια του έχουν ουκρανικό αίμα. «Τα εγγόνια μου είναι μισά Ουκρανοί, η θετή μου κόρη Τζανίνα είναι Ουκρανή, η γιαγιά της ήταν στο Χάρκοβο μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες», λέει ο Γκίλμουρ.

Από αυτή την πρωτοβουλία του Γκίλμουρ για το νέο τραγούδι  των Pink Floyd απουσιάζει ο Ρότζερ Γουότερς, για τον οποίον ο Γκίλμουρ δεν κρύβει την απογοήτευσή του. Ο Γουότερς μία εβδομάδα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε δώσει συνέντευξη στο Russia Today, όπου ανέφερε ότι «οποιοσδήποτε έχει IQ πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου ξέρει ότι τα περί εισβολής είναι ανοησίες» και μίλησε για «προπαγάνδα με στόχο την δαιμονοποίηση της Ρωσίας».

Δείτε το τραγούδι:

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανικές αρχές προς αμάχους από το Ντονμπάς: Φύγετε, για να σώσετε την ζωή σας (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στο 5ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας

Ισραήλ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Τελ Αβίβ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:38