search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:59
MENU CLOSE

Στη δυστοπική Σανγκάη ρομπότ-σκυλιά και drones περιπολούν στους δρόμους – Εικόνες από τα «στρατόπεδα καραντίνας» (Photos/Videos)

12.04.2022 20:27
kina_new

Έρημη πόλη η Σανγκάη μετά την επιβολή σκληρού lockdown από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας με τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας να είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση που επικρατεί.

Ρομπότ-σκύλοι και drones περιπολούν στους άδειους δρόμους, οι κάτοικοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ οι Αρχές μαζεύουν τα ζώα όσων είναι θετικοί στον ιό και χωρίζουν παιδιά από τους θετικούς γονείς τους.

Η αγανάκτηση των 26 εκατομμυρίων κατοίκων της μητρόπολης είναι μεγάλη, ενώ βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκληρές εικόνες.

Ειδικότερα, σε ένα βίντεο, φαίνεται ένας άντρας που φορά προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό να έρχεται σε αντιπαράθεση και να χτυπά μια γυναίκα.

Σε άλλα δύο βίντεο φαίνονται εργαζόμενοι που επίσης φορούν προστατευτικές στολές να μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες νόσησαν με κορωνοϊό, προκειμένου να τα θανατώσουν, ενώ σε άλλα βίντεο βλέπουμε σκηνές από κέντρα καραντίνας ασθενών.

Την ίδια στιγμή, ρομπότ σκυλιά και drones περιπολούν στους δρόμους και τους ουρανούς της, επιβάλλοντας το αυστηρό lockdown στους κατοίκους της πόλης.

Τα ρομπότ σκυλιά ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Τα drones πετούν στον ουρανό, έρχονται κοντά σε όσους εντοπίζουν να βρίσκονται έξω και τους ζητούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τα σκυλιά ρομπότ μεταφέρουν μηνύματα, όπως «φορέστε τη μάσκα, πλένετε συχνά τα χέρια σας, ελέγξτε τη θερμοκρασία σας».

Πολλοί κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς το lockdown προβλέπει αυστηρή απομόνωση και μαζικά τεστ κορωνοϊού.

Ωστόσο, οι κάτοικοι περιγράφουν μια απελπιστική κατάσταση, καθώς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια ώρα, πολίτες θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε μαζικά κέντρα καραντίνας, όπου οι συνθήκες θεωρούνται άσχημες και ανθυγιεινές.

Σύμφωνα με τις αρχές 23.342 πολίτες στη Σανγκάη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ωστόσο μόνο 994 εμφάνισαν συμπτώματα.

Διαβάστε επίσης

Μύκονος: Σούπερ deal για το ξενοδοχείο «Kensho Psarou» – Ποιοι και με πόσα χρήματα το εξαγόρασαν

Μαριούπολη: Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τη χρήση χημικών όπλων

Η Όλγα Κεφαλογιάννη εξομολογείται: Η διαδικασία της εξωσωματικής είναι Γολγοθάς και ψυχοφθόρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:57