search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 06:11
MENU CLOSE

Οι στοχεύσεις, οι ελπίδες και οι φόβοι όπως αποτυπώνονται στο πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ

15.05.2024 08:46
MITSOTAKIS_NEW

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ισχυρό χαρτί και το ισχυρό όπλο, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις του κυβερνώντος κόμματος, καθώς σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης στο ερώτημα της καταλληλότητας για πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης αφήνει πίσω τους αντιπάλους του με πάνω από 20 μονάδες διαφορά.

Σ’ αυτό το πρώτο σποτ ο πρόεδρος της Nέας Δημοκρατίας ιεραρχεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες έτσι όπως αυτά αποτυπώνονται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις με πρώτο την ακρίβεια για την οποία ομολογεί ότι αν και η Νέα Δημοκρατία αύξησε μισθούς και πήρε μέτρα οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές και η μάχη να συνεχίζεται.

Η στόχευση του πρώτου μηνύματος απλή. Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την ωραιοποίηση της κατάστασης ούτε την καταγραφή μιας πραγματικότητας που δεν υπάρχει και στην οποία όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τους πολίτες οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δηλώνουν προς το εισόδημα δεν φτάνει για να βγει ο μήνας και θα έθετε τον ίδιο εκτός τόπου και χρόνου.

Δεύτερο πρόβλημα όπως το ιεραρχούν οι πολίτες αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο σποτ είναι το θέμα της υγείας. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό τον τομέα λέει ότι δεν πρέπει να γίνουν απλώς βήματα αλλά άλματα στέλνοντας εμμέσως και το μήνυμα στον Αδωνη Γεωργιάδη για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Και ως προς αυτή την στόχευση δεν είναι καθόλου τυχαία η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής δυναμικότητας 165 κλινών.

Το βαθύ κράτος που επιμένει να ανθίσταται ως φρασεολογία επιστρέφει στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού, το είχαμε ακούσει μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, σε αντίστιξη με το ψηφιακό κράτος που η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί από το 2019 και μετά και που είναι ένα από τα κατά κοινή ομολογία θετικά χαρτιά της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός βάζει εκ νέου στο προεκλογικό σποτ και το θέμα της πολιτικής σταθερότητας αλλά και της ισχυροποίησης της παρουσίας της κυβέρνησης στο πολιτικό σκηνικό ως αναγκαία προϋπόθεση για διεκδικήσεις στις Βρυξέλλες και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Το πρώτο προεκλογικό σποτ τελειώνει με την Ελληνική σημαία μαζί με την Ευρωπαΐκή, οι συμβολισμοί και τα μηνύματα προφανή, να κυματίζουν δίπλα στο σήμα της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός να λέει ότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές.

Είναι ένα ακόμα μήνυμα που στέλνεται στους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία συσπείρωση που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το 60%. Στο μέγαρο Μαξίμου αν και υπάρχει αισιοδοξία για το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων θεωρούν ότι ο πήχης που έβαλε ο πρωθυπουργός δηλαδή το 33% μπορεί να κλειδώσει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η συσπείρωση θα ανέβει πάνω από το 60% και αυτό σημαίνει ότι πολλοί από εκείνους που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία τον προηγούμενο Μάιο θα επιστρέψουν στις κάλπες στις 9 Ιουνίου. Η στόχευση διπλή, όχι στην αποχή στις 9 Ιουνίου όχι στην χαλαρή ψήφο και στην ψήφο διαμαρτυρίας.

Ο πρωθυπουργός ως το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο πρωταγωνιστής και στα επόμενα προεκλογικά σποτ του κόμματος του καθώς οι επικοινωνιολόγοι του κόμματος θεωρούν ότι η παρουσία του εμπνέει πολιτική σιγουριά σε αντίθεση με τους αντιπάλους του. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν και οι συνεντεύξεις του στα μέσα ενημέρωσης, έρχονται δύο νέες συνεντεύξεις τις επόμενες μέρες στον Σκάι και την ΕΡΤ, αλλά και οι περιοδείες του σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης θα στέλνει και μηνύματα στο πιο συντηρητικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν στα εθνικά θέματα αλλά και στα θέματα νόμου και τάξης. Χθες ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να φέρει άμεσα για ακύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια που αφορούν την συμφωνία των Πρεσπών από τη στιγμή που η γειτονική χώρα δεν σέβεται την συμφωνία.

Χθες επίσης υπήρξε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην κατάληψη της Νομικής με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και την αστυνομία να προχωρεί σε 28 συλλήψεις. Λίγο μετά επέστρεψε στα πρωθυπουργικά χείλη και το σύνθημα που είχε ακουστεί στην προεκλογική εκστρατεία του περασμένου Μαΐου ότι η κυβέρνηση είναι με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη και το… photo finish που θέλουν στην Χαριλάου Τρικούπη 

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ατζέντα εθνικά, οικονομία και … απομόνωση Πολάκη- Συνεχίζει ο Κασσελάκης περιοδείες και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες 

Χαρίτσης: «Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη αριστερή εναλλακτική πρόταση» – Τι είπε για τον Μητσοτάκη και τον «μεταλλαγμένο» ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49