search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 06:23
MENU CLOSE

Σανγκάη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι – Ψάχνουν στο internet ιατροφαρμακευτική βοήθεια λόγω του lockdown (photos/videos)

12.04.2022 16:56
sangkai_new

Οι κάτοικοι της Σανγκάης έχουν στραφεί στο διαδίκτυο για εθελοντική ιατροφαρμακευτική βοήθεια καθώς οι αυστηροί περιορισμοί για την ανάσχεση της COVID-19, που έχει επιβάλει η πόλη, περιορίζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής φροντίδας και πυροδοτούν την απόγνωση και την ανησυχία.

Ενώ η πόλη αυτή των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταφύγει στην επιβολή lockdown και εκτεταμένων διαγνωστικών τεστ για την καταπολέμηση της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός, εκείνοι που πάσχουν από άλλα νοσήματα αναρτούν εκκλήσεις για βοήθεια σε πλατφόρμες αμοιβαίας αρωγής και σε ομάδες συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια γυναίκα λέει ότι αναζήτησε βοήθεια στο διαδίκτυο καθώς αυξήθηκε η ανησυχία της για τον κίνδυνο μόλυνσης της παράλυτης μητέρας της από έναν ουροκαθετήρα που χρησιμοποιεί περίπου ένα μήνα.

«Συνήθως η αντικατάσταση του καθετήρα χρειάζεται δέκα λεπτά, αλλά το γειτονικό νοσοκομείο στο οποίο πηγαίνουμε είναι τώρα σφραγισμένο», λέει η γυναίκα που θέλησε να αποκαλύψει μόνο το επίθετό της, Ζου.

Σύμφωνα με την ίδια, περίπου πέντε νοσοκομεία την απέρριψαν καθώς τα τμήματα που πραγματοποιούν αυτή την διαδικασία έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.

Ακόμη και όταν η θεραπεία είναι διαθέσιμη ορισμένοι ασθενείς λένε ότι δεν έχουν μπορέσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς ή να λάβουν άδεια να βγουν από τα συγκροτήματα κατοικιών, όπου διαμένουν.

Είναι επίσης δύσκολο να βρει κάποιος ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει κάθε νοσοκομείο, είπαν άλλοι ασθενείς στο Reuters.

Ενώ η κυβέρνηση της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας έκανε έκκληση στα νοσοκομεία τον Μάρτιο να βρουν λύση για ασθενείς που δεν πάσχουν από COVID, αλλά αντιμετωπίζουν επείγουσες ανάγκες όπως αιμοκάθαρση ή θεραπεία κατά του καρκίνου, πολλοί εξακολουθούν να αγωνίζονται να για την πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα.

Σκοτώνουν κατοικίδια ασθενών με Covid-19

Η αγανάκτηση των 26 εκατομμυρίων κατοίκων της μητρόπολης είναι μεγάλη, ενώ βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολύ σκληρές εικόνες.

Ειδικότερα, σε δύο βίντεο φαίνονται εργαζόμενοι που φορούν προστατευτικές στολές να μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες νόσησαν με κορωνοϊό, προκειμένου να τα θανατώσουν, ενώ σε άλλα βίντεο βλέπουμε σκηνές από κέντρα καραντίνας ασθενών.

Διαβάστε επίσης

Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί σε σταθμούς μετρό στο Μπρούκλιν – Αναφορές για τραυματίες

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Χειριστικός σύζυγος ο Μπάμπης» – «Καίει» τον κατηγορούμενο η κατάθεση της γειτόνισσας

Αντώνης Σύκαρης: Συγκλονίζει ο γιος του – «Ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05