search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:09
MENU CLOSE

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Χειριστικός σύζυγος ο Μπάμπης» – «Καίει» τον κατηγορούμενο η κατάθεση της γειτόνισσας

12.04.2022 16:07
anagnostopoulos87-new

Πλήρως διαφωτιστική για το είδος της σχέσης που είχε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς ήταν η κατάθεση της γειτόνισσας του ζευγαριού, που έμενε στη διπλανή μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, όπου διαπράχθηκε και η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Η Αγγελική Γερολυμάτου κατέθεσε ότι 20χρονη κοπέλα ήταν κλεισμένη μέσα στο σπίτι, ενώ χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο χειριστικό σύζυγο και την Καρολάιν «πλήρως εξαρτώμενη από εκείνον. Η Κάρολαϊν ήταν ένα παιδί κλεισμένο μέσα σε ένα σπίτι και περίμενε να έρθει ο σύζυγος της για να βγει να κάνουν τα ψώνια… Δεν έκανε τίποτα…


Μάρτυρας: Ότι έκαναν το έκαναν μαζί. Την κατηγορούμενη την έβλεπα μόνο πρωινά που ήταν μόνη.

Πρόεδρος: Μήπως ο κατηγορούμενος ήταν χειριστικός σύζυγος;

Μάρτυρας: Ναι. Ήταν εξαρτώμενη. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί κλεισμένο μέσα σε ένα σπίτι και περίμενε να έρθει ο σύζυγος της για να βγει να κάνουν τα ψώνια… δεν έκανε τίποτα.

Πρόεδρος: Δεν είχε την πρωτοβουλία να πάει στο σουπερμάρκετ;

Μάρτυρας: Αρκετές φορές δεν είχε πάνω της χρήματα. Μου το είχε πει

Πρόεδρος: Δεν έχει να κάνει και με την επιλογή της κατοικίας;

Μάρτυρας: Είμαστε πολύ κοντά από την Αγία Παρασκευή. Στα 4 λεπτά με ένα ταξί.

Πρόεδρος: Είχατε αντιληφθεί ότι είναι ικανός να κάνει αυτή την πράξη;

Μάρτυρας: Όχι. Η δίκη μου εκτίμηση… για κάποια πράγματα είχε αναλάβει τα ηνία ο σύζυγος. Το μόνο που μου είχε κάνει εντύπωση ότι ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο και ερχόταν ο σύζυγος της μου έλεγε «κλείνω κλείνω κλείνω». Είχε ένα άγχος.

Περιγράφοντας την Καρολάιν, η μάρτυρας είπε πως «ήταν ένα παιδί καλοσυνάτο, ευαίσθητη και γλυκύτατο παιδί. Σίγουρα ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας. Ποτέ δεν είχε νεύρα, πάντα ήταν συζητήσιμη». Μετά τη γέννηση της κόρης της, σύμφωνα με την γειτόνισσα του ζευγαριού, «δεν ήταν το χαμογελαστό παιδί που είχα συνηθίσει, δεν ήταν ευχαριστημένη από την ζωή της».

«Για την Καρολάιν πάνω απ’ όλα ήταν το παιδί. Είχε περάσει σε μια σχολή και ήθελε να σπουδάσει ζαχαροπλαστική. Λόγω της κατάστασης έλεγε να γίνει η Λυδία δυο ετών να βρει μια κοπέλα να κρατάει το παιδί για να σπουδάσει, να συνεχίσει τα όνειρα της» είπε ακόμη μάρτυρας για να περιγράψει στη συνέχεια τη νύχτα της δολοφονίας της. Σύμφωνα μάλιστα με τη μάρτυρα η κοπέλα εκείνη την ημέρα ήταν κάπως ανήσυχη και η ίδια ξύπνησε τη νύχτα από το κλάμα της Ρόξυ.

Η μάρτυρας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί του η Καρολάιν, πλην του συζύγου της, πριν χάσει τη ζωή της από τα χέρια του 34χρονου πιλότου.

Πρόεδρος: Την ημέρα εκείνη επικοινωνήσετε με την Καρολαιν;

Μάρτυρας: Με πήρε τηλέφωνο και μου έκανε εντύπωση γιατί η επικοινωνία μας δεν είχε αυτή τη διάρκεια. Ήταν λίγο ανήσυχη. Είχε όρεξη για κουβέντα αλλά την καταλάβαινα ότι δεν είναι καλά. Μου είπε ότι δεν είναι καλά ότι κάτι είχε ο σκύλος. Μου είπε ότι δεν είχε κάτι ο ΛΛ και μου ανέφερε ότι είχε κανονίσει με μια φίλη της να πάει για φαγητό. Μου είπε δεν μπορώ, έχω μπουχτίσει ή κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος: Ποτέ επέστρεψε;

Μάρτυρας: Στις 8:30 το βράδυ με το σύζυγό της. Με το που μπήκαν σπίτι άρχισαν να μου στέλνει μηνύματα αναφορικά με τα ζώα. Μου έκανε εντύπωση τη συγκεκριμένη ημέρα γιατί από το πρωί μέχρι και το βράδυ, αν δεν είχα διακόψει τα μηνύματα θα συνέχιζε.

Πρόεδρος: Εκείνο το βράδυ ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας: Άκουσα έναν ήχο από ζώο στις 4:20. Ήταν κλάμα. Άκουσα ένα ντουπ, έναν θόρυβο και μετά ένα κλάμα. Ο ήχος ήταν δυνατός και είναι που με ξύπνησε. Ο κατηγορούμενος με κάλεσε στις 6:17. Σήκωσα το τηλέφωνο και τον άκουσα να φωνάζει. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα. Ξύπνησα το σύζυγο μου και βγήκα έξω. Αντιλαμβανόμουν ότι ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε βοήθεια.

Ακόμη η μάρτυρας ερωτηθείσα σχετικά από την υπεράσπιση κατέθεσε πως η Καρολάιν δεν εξέφρασε ποτέ παράπονα για σωματική βία, ούτε ότι είχε αποκοπεί από τους γονείς της. «Σίγουρα ένιωθε λιγάκι αποκομμένη από τους φίλους της. Μου είχε εκφράσει την επιθυμία να πιει ποτό με μια φίλη της. Οι έξοδοι της Κάρολαϊν δεν ήταν συχνοί. Έβγαινε μία στο τόσο» είπε η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Υπεράσπιση: Σαν ζευγάρι πως ήταν;

Μάρτυρας: Άλλες φορές ήταν γλυκύτατος και άλλες φορές ήταν… ανέβαινε τις σκάλες και της έλεγε «έλα μπες μέσα».


Οι ερωτήσεις του Αναγνωστόπουλου στη μάρτυρα

Ο 34χρονος κατηγορούμενος έκανε στη μάρτυρα ερωτήσεις κυρίως για τον αν είχε διαπιστώσει εκείνη στο χαρακτήρα του κάτι διαφορετικό «πέρα από αγάπη και στοργή» τόσο προς την 20χρονη σύζυγό του που δολοφόνησε όσο και στα ζώα που φρόντιζε.

Μάλιστα, ρώτησε τη μάρτυρα γιατί τον φιλοξενούσε σπίτι της για 1,5 μήνα από «τότε που χάσαμε τη Καρολάιν» και εκείνη του απάντησε: «Εσύ και η Καρολάιν ήσασταν οικογένεια μας, δεν πήγε το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν, δεν ήθελε να πάει το μυαλό. Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες; Γιατί το σκότωσες τη Ρόξυ;»»

Κατηγορούμενος: Με είχατε αγκαλιάσει με τόση θέρμη μέσα στο σπίτι σας για 1,5 μήνα μετά που χάσαμε την Καρολάιν;

Μάρτυρας: Εσύ και η Καρολάιν ήσασταν οικογένεια μας, δεν πήγε το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν, δεν ήθελε να πάει το μυαλό. Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί το έκανες;

Πρόεδρος: Κάνετε ένα προσωπικό διάλογο και είμαστε σε δικαστήριο. Πρέπει να είναι συγκεκριμένη η ερώτηση

Κατηγορούμενος: Από την πρώτη μέρα μέχρι το τέλος υπήρχε οποιαδήποτε συμπεριφορά λιγότερη από σεβασμό και αγάπη προς την Καρολάιν; Ακόμα κι όταν δεν ήταν μπροστά; Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό;

Μάρτυρας: Όχι. Πολλές φορές ήσουν…. Είχες κλειστεί στον εαυτό σου. Τη μια φορά ήσουν μια χαρά και την άλλη μαζεμένος, άλλες φορές πιο απόμακρος.

Κατηγορούμενος: Όσο με είχατε ζήσει μέσα στο δικό σας σπίτι με τα ζωάκια που είχατε εσείς, είχες δει ποτέ έστω για ένα δευτερόλεπτο κάτι λιγότερο από αγάπη για οποιαδήποτε ζώο είχα να περιθάλψω. Να φανεί ότι είμαι δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν αγαπάει τα ζώα;

Μάρτυρας: Όχι δεν είχα δει τίποτα λιγότερο. Έχεις σκοτώσει τη Ρόξυ και αυτό είναι άσχημο. Το καταλαβαίνεις αυτό;

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω.

Η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα πριν ξεκινήσει η εξέταση της από την υπεράσπιση και για να συνέλθει χρειάστηκε να διακοπεί για λίγο η διαδικασία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης μετά την διακοπή, η κ. Γερολυμάτου επανέλαβε πως η 20χρονη δεν είχε πρόσβαση σε χρήματα και πως «σίγουρα ένιωθε λιγάκι αποκομμένη από τους φίλους της». «Μου είχε εκφράσει την επιθυμία να πιει ποτό με μια φίλη της» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Αυτές είναι οι 6 περιοχές που θα γίνουν έρευνες

Κορωνοϊός – Τέταρτη δόση: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 70-79 ετών

Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Καταπέλτης» η ιατροδικαστής – «Δεν προηγήθηκε πάλη – Η Καρολάιν και το σκυλί βασανίστηκαν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:08