ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:28
MENU CLOSE

Κουλουράκια πασχαλινά με αρωματική μαστίχα

18.04.2022 07:00

Πανεύκολα αρωματικά κουλουράκια με μαστίχα Χίου και ξύσμα πορτοκαλιού. Τραγανά και πεντανόστιμα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα, όμως ξεχωριστά και ότι πρέπει για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας με πασχαλινές ευωδιές των παιδικών μας χρόνων.

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το μπέικιν, τη μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίξτε λίγα – λίγα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα και κάντε το ίδιο και με το γάλα. Τέλος βάλτε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά έτσι ώστε να μην κορδάρει η ζύμη και γίνει σαν τσουρέκι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάστε κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα και σχέδιο. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τον κρόκο με το νερό ελαφρά και αλείψτε με ένα πινέλο τα κουλούρια για να πάρουν ωραίο χρώμα στο ψήσιμο. Πασπαλίστε με σουσάμι, χρωματιστά σπρίνγκλς, οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ή αφήστε τα σκέτα. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210ο  C για 12-14 λεπτά περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Λαζαράκια, τα παραδοσιακά γλυκά ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Ταχινοσαλάτα Μέσης Ανατολής, αλάδωτη

Κροατικό πασχαλινό τσουρέκι με εσπεριδοειδή και σταφίδες

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version