search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:29
MENU CLOSE

Πούτιν: «Αυτογκόλ» της Δύσης οι κυρώσεις στη Ρωσία

18.04.2022 16:11
putin-34-new

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες σημείωσαν αυτογκόλ επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία, οι οποίες, όπως είπε, οδήγησαν σε «επιδείνωση της οικονομίας στη Δύση».

Μιλώντας για την κατάσταση της εγχώριας οικονομίας της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιήθηκε και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα είχε ομαλοποιηθεί.

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες.

Ο τομέας των υπηρεσιών της Ρωσίας έχει υποστεί τη χειρότερη πτώση από τότε που χτύπησε η πανδημία Covid-19 το 2020, καθώς καταναλωτές και επιχειρήσεις ακύρωσαν τις παραγγελίες τους εν μέσω ολοένα και πιο αυστηρών κυρώσεων της Δύσης μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Μια επιχειρηματική έρευνα έδειξε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι νέες παραγγελίες τον Μάρτιο έπεσαν καθώς οι περιορισμοί στις εισαγωγές και οι εξαγωγές άρχισαν να γίνονται αισθητοί και ο πληθωρισμός αύξησε τις τιμές των υπηρεσιών με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις Μεντβέντεφ την Κυριακή, ο οποίος είπε πως η αθέτηση πληρωμών της Ρωσίας στο εξωτερικό μπορεί να προκαλέσει υπερπληθωρισμό στην Ευρώπη και τη δική της χρεοκοπία.

Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολιάζοντας τα λόγια της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι η χρεοκοπία της Ρωσίας είναι θέμα χρόνου, σημείωσε:

«Η χρεοκοπία της Ρωσίας μπορεί να προκαλέσει την χρεοκοπία της Ευρώπης, τόσο την ηθική όσο και, πιθανότατα, την κυριολεκτική», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πολύ σταθερό και οι άνθρωποι μπορούν να χάσουν την εμπιστοσύνη τους.

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί η NASA να προκαλέσει εισβολή εξωγήινων;

Το βρώμικο μυστικό της καθαρής ενέργειας

Επιμένει για συνεκμετάλλευση ο Ακάρ: «Να μοιραστούμε δίκαια τον πλούτο του Αιγαίου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:29