search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:48
MENU CLOSE

Βρετανία: «Θα στέλνατε τον Ιησού στη Ρουάντα;» – Η προβοκατόρικη ερώτηση σε βουλευτή των Συντηρητικών

18.04.2022 17:05
borisjohnson

«Θα στέλνατε τον Ιησού στη Ρουάντα;» Με αυτή την προβοκατόρικη ερώτηση ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Άντιλ Ρέι έφερε σε δύσκολη θέση τον βουλευτή του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, Γκρεγκ Χαντς, καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να στείλει τους παράτυπους πρόσφυγες που περνούν την Μάγχη στην Ρουάντα, για να μην εγκατασταθούν στο νησί…

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση στη Ρουάντα για να στείλει τους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες με εισιτήριο χωρίς επιστροφή σε ένα ταξίδι 4.000 μίλια μακριά από την Βρετανία.

Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «απαράδεκτα», αλλά η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ απάντησε ότι όποιος έχει κάποια καλύτερη ιδέα πρέπει να την παρουσιάσει…

Μπορεί η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο να είχε μείνει ως τώρα στα όρια της βρετανικής ευπρέπειας, αλλά ο τηλεοπτικός παρουσιαστής της εκπομπής Good Morning Britain,  Άντιλ Ρέι ξύπνησε τους τηλεθεατές ρωτώντας ευθέως τον προσκεκλημένο του, συντηρητικό βουλευτή Γκρεγκ Χάντ, αν θα έστελνε και τον Ιησού στη Ρουάντα.

Πριν καν τεθεί η ερώτηση, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι , Τζάστιν Ουέλμπαϊ, είχε πει ότι τα κυβερνητικά σχέδια «αντίκεινται στην θέληση του Θεού».

Και ο Ιησούς ήταν πρόσφυγας, άρα εάν έφτανε παράτυπα στη Βρετανία, τότε θα αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να τον στείλει η κυβέρνηση Τζόνσον στη Ρουάντα, είπε στο Good Morning Britain ο Άντιλ Ρέι.

«Εδώ γιορτάζουμε το Πάσχα. Την ζωή και τα χρόνια που ο Ιησούς Χριστός ήταν κι ο ίδιος πρόσφυγας. Με βάση την πολιτική Μπόρις Τζόνσον και Πρίτι Πάτελ, εάν ο Ιησούς έφτανε σήμερα στη Βρετανία, θα τον έστελναν στη Ρουάντα. Εσείς κύριε Χαντς θα στέλνατε τον Ιησού στη Ρουάντα;» είπε ο παρουσιαστής του Good Morning Britain.

«Μπορούμε να συζητήσουμε την ιστορία του Πάσχα και το τι συνέβη ή δεν συνέβη στον Ιησού. Το θέμα είναι η κυβερνητική πολιτική ύστερα από 2000 χρόνια», απάντησε ο συντηρητικός βουλευτής και πρόσθεσε: «Ύστερα από 2000 χρόνια, 28.000 άνθρωποι έκαναν ένα παράνομο ταξίδι από την Γαλλία στη Βρετανία, μεταξύ δύο απολύτως ασφαλών χωρών και 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Απάντηση χωρίς περιεχόμενο προφανώς, αλλά οι χρήστες των social media βρήκαν αφορμή για διάφορα σχόλια. Οι συντηρητικοί δείχνουν να κατανοούν την κυβερνητική πολιτική και τα έβαλαν με τον παρουσιαστή, όσοι είναι στην αντίπερα όχθη δεν έκρυψαν την απαρέσκειά τους για το σκληρό πρόσωπο του Τζόνσον και την κυβέρνηση μιας χώρας που υποτίθεται πως έχει κουλτούρα πολυπολιτισμικότητας.

Η συζήτηση γίνεται για 28.395 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν παράνομα στη Βρετανία πέρυσι, διασχίζοντας το Κανάλι με μικρές βάρκες και για 6.263 ανθρώπους που έκαναν την ίδια διαδρομή από την αρχή του χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

Σαγκάη: Απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα καραντίνας – Ανεπαρκής σίτιση και καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας (Photos/ Video)

Πούτιν: «Αυτογκόλ» της Δύσης οι κυρώσεις στη Ρωσία

Μπορεί η NASA να προκαλέσει εισβολή εξωγήινων;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 12:48