search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:53
MENU CLOSE

Σαγκάη: Απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα καραντίνας – Ανεπαρκής σίτιση και καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας (Photos/ Video)

18.04.2022 16:20
sagkai_new

Από τις 28 Μαρτίου που τέθηκε σε εφαρμογή το σκληρό lockdown στη Σαγκάη πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες των εγκλωβισμένων για ελλείψεις σε τρόφιμα και μεγάλη οικονομική ζημιά.

Όσοι κάτοικοι διαγιγνώσκονται θετικοί αλλά είναι ασυμπτωματικοί ή εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα της Covid-19 υποχρεούνται να περάσουν μία εβδομάδα σε ένα από τα κέντρα καραντίνας της πόλης.

Οι άνθρωποι στα κέντρα αυτά βάζουν θερμόμετρο δύο φορές τη μέρα για πυρετό και καλούνται να καταγράφουν σε κινητά τις πληροφορίες για την πορεία της υγείας τους. Για να περάσουν την ώρα τους πολλοί διαβάζουν, άλλοι χορεύουν ή παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα ή παρακολουθούν βίντεο στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο τεράστιος χώρος των 420.000 τ.μ. του εκθεσιακού κέντρου της Σαγκάης φιλοξενεί συνήθως τη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου του πλανήτη, ενώ άλλα κέντρα καραντίνας έχουν στηθεί σε προκατασκευασμένα κτίρια, με τους «φιλοξενούμενους», ωστόσο, να διαμαρτύρονται για στέγες που μπάζουν νερά, ανεπαρκή σίτιση και καθυστερήσεις στην ιατρική αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 300.000 κρούσματα της Covid-19 έχουν καταγραφεί από τα τέλη Μαρτίου στη Σαγκάη.

Οι Αρχές άρχισαν να χαλαρώνουν κάπως τα περιοριστικά μέτρα την περασμένη εβδομάδα, αν και αξιωματούχος Υγείας προειδοποίησε ότι η έξαρση δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο στην πόλη.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός – Πάσχα 2022: Πώς θα γιορτάσουμε, ποια μέτρα θα ισχύουν και ποια καταργούνται

Ρεπορτάζ της Le Monde για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας»

Πούτιν: «Αυτογκόλ» της Δύσης οι κυρώσεις στη Ρωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:52