search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:19
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Ανησυχία για την «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από τους χάρτες της Google

19.04.2022 21:58
doriforikes eikones- rvsia0new

Εκνευρισμό και αναταραχή έχει προκαλέσει στην Μόσχα η «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από δορυφορικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Twitter.

«Τώρα όλοι μπορούν να δουν (τις ρωσικές στρατιωτικές υποδομές) με ανάλυση περίπου 0,5 μέτρα ανά pixel», έγραφε η ανάρτηση. Όπως επισημαίνεται: «Η Google δεν λογοκρίνει πλέον τις φωτογραφίες, γι’ αυτό και δεν φαίνονται θολές. Μετά και από αυτή την εξέλιξη η ουκρανική πλευρά εκτιμά ότι η Google τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας».

Μεταξύ των τοποθεσιών που πλέον είναι ορατές βρίσκεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov», μια βάση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στο Μούρμανσκ, το προηγμένο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-57 καθώς και αεροπορικές βάσεις σε στρατηγικές περιοχές στο Kurss και την Kamchatka.


Η απάντηση της Google



Οι φωτογραφίες ήταν πάντα ελεύθερα διαθέσιμες για τους χρήστες, ανέφερε η Google ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πολιτική «θόλωσης» ευαίσθητων τοποθεσιών και ότι οι εικόνες ήταν πάντα διαθέσιμες. «Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή στο θόλωμα των δορυφορικών μας εικόνων στη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανοί ακροδεξιοί «ξηλώνουν» το άγαλμα του Ζούκοφ, Ρώσοι αναστηλώνουν τον Λένιν

Αυξήστε την παραγωγή τροφίμων για να γλιτώσουμε από την ακρίβεια διαμηνύει η Παγκόσμια Τράπεζα

Τζόνι Ντεπ: Έφερε στο δικαστήριο βίντεο με την Χερντ σε ιδιωτικές συναντήσεις με Μασκ και Φράνκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:19