search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:34
MENU CLOSE

Μαριούπολη: Νέο τελεσίγραφο Μόσχας για το Azovstal – «Παραδοθείτε μέχρι το μεσημέρι!» (Video)

19.04.2022 12:30
azovstal_new

Η Ρωσία, νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 19 Απριλίου, έδωσε νέα διορία και κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μισθοφόρους να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πολιορκημένη Μαριούπολη μέχρι σήμερα το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας).

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα σήμερα υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να καταλάβουν με έφοδο τη χαλυβουργία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

«Δυνάμεις αυτονομιστών, πραγματοποιούν έφοδο στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλουμενο σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

«Οι αυτονομιστές έχουν στόχο να “απελευθερώσουν” το εργοστάσιο το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ένας άλλος αυτονομιστής, ο Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με το RIA.

Η Ρωσία, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, συνέχιζε να προσπαθεί να καταλάβει πλήρως τη Μαριούπολη, οι τελευταίοι υπερασπιστές της οποίας αψήφησαν προχθές Κυριακή το τελεσίγραφο του ρωσικού στρατού να καταθέσουν τα όπλα.

«Οι στρατιωτικοί μας βρίσκονται ακόμη εκεί. Θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων», είπε ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (Institute for the Study of War, ISW), το λιμάνι στρατηγικής σημασίας «πιθανόν καταλήφθηκε» από τους Ρώσους το Σάββατο, «παρά τις διαψεύσεις του ουκρανικού επιτελείου».

Η κατάληψη της πόλης χαρακτηρίζεται σημαντική νίκη για τη ρωσική πλευρά: της επιτρέπει να εδραιώσει τα εδαφική κέρδη της κατά μήκος των ακτών στην Αζοφική Θάλασσα και να συνδέσει το Ντονμπάς, που εν μέρει ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, με την Κριμαία, που προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Μόσχα: Χτυπήσαμε 1.260 στόχους κατά την διάρκεια της νύχτας

Ρωσικοί πύραυλοι και δυνάμεις πυροβολικού έπληξαν 1.260 στόχους στη διάρκεια της νύκτας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ σύμφωνα με το Κίεβο ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε εκτεταμένη επίθεση στο Ντονμπάς.

«Ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεριωθούμενο MiG-29 στην περιφέρεια του Ντονέτσκ», πρόσθεσε το υπουργείο.

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων εξουδετέρωσαν 13 οχυρές θέσεις των μονάδων του ουκρανικού στρατού», καθώς και «συγκεντρώσεις» στρατευμάτων κοντά στην πόλη Σλοβιάνσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε επίσης το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Τάγμα Αζόφ: Πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ο Μιχαήλ που είχε μιλήσει στην Ελληνική Βουλή (video)

Σαγκάη: Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το σκληρό lockdown – Γιατί οι κινεζικές αρχές πήραν αυτή την απόφαση

Ουκρανία: Έξι ώρες στην ουρά για το γραμματόσημο με το «άντε γ@@@» σε ρωσικό πολεμικό πλοίο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:34