search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:42
MENU CLOSE

H Nestlé αύξησε τις τιμές των προϊόντων της κατά 5%

21.04.2022 17:17
nestle-logotupo

Η Nestlé, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο, αύξησε τις τιμές κατά περισσότερο από 5% τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους καθώς μεταβίβασε το αυξανόμενο κόστος στους αγοραστές.

Oι καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, με αύξηση των τιμών κατά 8,5%, ανέφερε η εταιρεία στην έκθεσή της για τα κέρδη πρώτου τριμήνου την Πέμπτη. Η Λατινική Αμερική σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση, με την τιμή των προϊόντων Nestlé να αυξάνεται κατά 7,7%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Schneider προϊδέασε ότι περισσότερες αυξήσεις είναι στον ορίζοντα.

«Αυξήσαμε την τιμολόγηση με υπεύθυνο τρόπο και είδαμε σταθερή καταναλωτική ζήτηση», είπε σε δήλωσή του. «Ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται απότομα, γεγονός που θα απαιτήσει περαιτέρω αναθεώρηση των τιμών».

Ο παγκόσμιος πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε στο 8,5% τον Μάρτιο, σε υψηλό 40 ετών. Στην Ευρώπη ανέρχεται στο 7,5%, το υψηλότερο επίπεδό του από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να συλλέγει δεδομένα πριν από περίπου 25 χρόνια.

Οι τιμές των αγαθών που φεύγουν από τα εργοστάσια της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 30% τον Μάρτιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 73 ετών.

Η ενέργεια είναι μεν ο μεγαλύτερος μοχλός πίσω από τον πληθωρισμό, αλλά οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται επίσης.

Η Nestlé ανέφερε αύξηση 5,4% στις συνολικές πωλήσεις κατά το τρίμηνο και αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 5% για ολόκληρο το έτος.

Εμπορικά σήματα όπως η Purina PetCare, η Nescafé και η KitKat αποτέλεσαν τους μεγαλύτερους συντελεστές στην ανάπτυξή της στο πρώτο τρίμηνο.

Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί νωρίτερα φέτος, καθώς η πανδημία, οι κακές καιρικές συνθήκες και η αναταραχή στην γεωργική παραγωγή απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια για εκατομμύρια ανθρώπους.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει την κατάσταση, ωθώντας προς τα πάνω τις τιμές των βασικών αγαθών όπως το σιτάρι και τα φυτικά έλαια.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας προειδοποίησε ότι οι εκτοξευόμενες τιμές των τροφίμων ενέχουν τον κίνδυνο της «ανθρώπινης καταστροφής» σε συνέντευξή του στο BBC αυτή την εβδομάδα, και είπε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 37% ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ελβετικός γίγαντας απέσυρε μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες του, συμπεριλαμβανομένων των KitKat και Nesquik, από τη Ρωσία μετά από εντολή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αλλά συνεχίζει να προμηθεύει βασικά τρόφιμα για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως λέει.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτογενές πλεόνασμα: Θετικό φέτος, αγκάθι για το 2022

ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΑ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων

Netflix: Η συνεχής «αιμορραγία» συνδρομητών «γκρέμισε» κατά 40% τη μετοχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:40