search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:04
MENU CLOSE

Φωτιά στο Παπανικολάου: Από τσιγάρο προκλήθηκε η πυρκαγιά στο νοσοκομείο

29.04.2022 21:38
papanikolaou_new

Από τσιγάρο που άναψε ασθενής στην πτέρυγα covid-19 προκλήθηκε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σύμφωνα με το πόρισμα έκθεσης πραγματογνώμονα.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα «ο ασθενής που το άναψε τυλίχθηκε από φλόγες και έβγαλε τα πάνω ρούχα του που καίγονταν και τα πέταξε πάνω σε άλλο ασθενή του θαλάμου που λόγω του οξυγόνου άρπαξε φωτιά και αυτός και στην συνέχεια επεκτάθηκε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τσιγάρο κρατούσε ο 52χρονος ασθενής, ο οποίος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες ώρες μετά το συμβάν, στις 6 Απριλίου.

Η φωτιά ξέσπασε στις 9:00 το πρωί της 6ης Απριλίου στον θάλαμο 206, στον δεύτερο όροφο της Πνευμονολογικής, που λειτουργούσε ως μονάδα Covid-19.

Ο 79χρονος που κατέληξε λόγω της φωτιάς νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, λόγω του προβλήματος που είχε με τα πνευμόνια του.

Άσκηση ετοιμότητας πέντε χρόνια πριν στην ίδια πτέρυγα που καταστράφηκε 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το thesstoday.gr, μόλις λίγα χρόνια πριν το 2017, είχε πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας στην πτέρυγα η οποία καταστράφηκε.

Πέντε χρόνια μετά, η γενικευμένη εγκατάλειψη των υποδομών στα νοσοκομεία, αλλά και η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού σε έκτακτα περιστατικά, είχαν ως αποτέλεσμα το -ρεαλιστικό πια- σενάριο να μετατραπεί σε τραγωδία με δύο νεκρούς.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2022: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων – «Κύμα» φυγής για το τριήμερο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε online σεμινάριο εγκληματολογίας λίγο πριν τη σύλληψή της- Τι αποκάλυψε άλλος συμμετέχων

Απεργία την Κυριακή 1η Μαΐου σε 8 εφημερίδες που προτίθενται να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:04