search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:01
MENU CLOSE

Φωτιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες (photos/videos)

06.04.2022 10:05
fotia_papan2

Ένα πτώμα εντοπίστηκε μέσα στην πτέρυγα Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου ξέσπασε φωτιά μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Πνευμολογικής Κλινικής, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις είναι οι τραυματίες από την φωτιά με δύο ασθενείς να έχουν μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι η φωτιά έχει περιοριστεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες .

Σύμφωνα με το grtimes.gr στην κλινική βρίσκονταν 20 ασθενείς, οι περισσότεροι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου βρίσκονται τα οξυγόνα.

Λίγο πριν τις 10 όλοι οι ασθενείς βγήκαν από το κτίριο.

Από τσιγάρο ασθενή η φωτιά;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ η φωτιά ξεκίνησε όταν ένας νοσηλευόμενος άναψε τσιγάρο δίπλα σε φιάλες οξυγόνου μέσα στην κλινική!

Το προσωπικό του νοσοκομείου κατάφερε αρχικά να απομακρύνει κάποιους ασθενείς και να τους βγάλει στο προαύλιο με οξυγόνα.

Στο σημείο έσπευσε ειδικό βραχιονοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να συνδράμει στη κατάσβεση της πυρκαγιάς και την εκκένωση της πτέρυγας.

Τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου ώστε να παραλάβουν σε περίπτωση που χρειαστεί ασθενείς για να διακομισθούν σε εφημερεύον νοσοκομείο. Η εφημερία του Παπανικολάου τελείωσε στις 08:00.

Μιλώντας νωρίτερα στο Open o Διευθυντής της κλινικής covid ανέφερε:“Ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο.

Κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία

Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid.

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid ακούστηκαν δύο εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ από τον πυκνό καπνό ο χώρος θύμιζε θάλαμο αερίων.

Για τη διαχείριση του προβλήματος, που προέκυψε από την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας την κλινική Covid όπου νοσηλεύονται περίπου 40 ασθενείς, πραγματοποιείται σύσκεψη στην οποία μετέχουν, εκτός από τη διοίκηση του Παπανικολάου , ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μετ΄τηνενημέρωση που είχε επιτόπου από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπροσώπους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη «για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όσον αφορά τα αίτια, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 19:01