search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Πειραματικά Σχολεία: Σήμερα η κλήρωση για το ποιοι μαθητές θα εισαχθούν

06.05.2022 08:16
sxoleio new

Σήμερα θα διεξαχθείην η κλήρωση για τους/τις μαθητές/τριες που θα εισαχθούν στα Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά από κανάλι της ΕΡΤ , καθώς και από το κανάλι YouTube https://youtu.be/JOKq03VxfEo 

Όμιλοι αστρονομίας, δημιουργικής γραφής, επίλυσης μαθηματικών προβλημάτων, κατασκευής μαριονέτας καθώς και άλλοι πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου όπως και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι μερικές από τις παροχές των πρότυπων πειραματικών σχολείων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων μαθητών.

Πρόκειται για εκπαιδευτικές μονάδες που έχουν αξιολογηθεί ως προς τα τυπικά προσόντα των εκπαιδευτικών και την επιστημονική τους παρουσία , τη συμμετοχή των σχολείων σε καινοτόμες δραστηριότητες καθώς και δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς, την υλικοτεχνική υποδομή και την εμπειρία στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Νωρίτερα οι εξετάσεις των πρότυπων

Οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία να πραγματοποιηθούν νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, φέτος διατίθενται 1.642 θέσεις στα 18 Πρότυπα Γυμνάσια της χώρας, ενώ στα 17 Πρότυπα Λύκεια υπάρχουν 263 θέσεις.

Οι εξετάσεις εισαγωγής έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Μαΐου, πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές – πέρυσι είχαν διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία ορίστηκε στις 7/5 για να εκδοθούν γρηγορότερα τα αποτελέσματα και να διευκολυνθεί η διαδικασία των εγγραφών στα συμβατικά σχολεία, αφού έως και πέρυσι όσα παιδιά περνούσαν τις εξετάσεις έφευγαν από τα συμβατικά σχολεία μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, μέσα στον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι καταθέσεις των γιατρών που την εκθέτουν – «Αδιάφορη η στάση της μητέρας»

Fuel Pass: Κοντά στα 2 εκατομμύρια οι αιτήσεις – Δικαιούχοι και οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων

Συγγρού: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:30