search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:47
MENU CLOSE

Νωρίτερα φέτος οι εξετάσεις για τα πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε θα γίνουν

24.03.2022 09:20
exetaseis new

Οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία να πραγματοποιηθούν νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, φέτος διατίθενται 1.642 θέσεις στα 18 Πρότυπα Γυμνάσια της χώρας, ενώ στα 17 Πρότυπα Λύκεια υπάρχουν 263 θέσεις.

Οι εξετάσεις εισαγωγής έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Μαΐου, πολύ νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές – πέρυσι είχαν διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία ορίστηκε στις 7/5 για να εκδοθούν γρηγορότερα τα αποτελέσματα και να διευκολυνθεί η διαδικασία των εγγραφών στα συμβατικά σχολεία, αφού έως και πέρυσι όσα παιδιά περνούσαν τις εξετάσεις έφευγαν από τα συμβατικά σχολεία μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, μέσα στον Ιούλιο.

Οι γονείς μαθητών που μετείχαν στις εξετάσεις για τα Πρότυπα έπρεπε να τους εγγράψουν στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν θέση για την περίπτωση που δεν εισαχθούν στο Πρότυπο.

Η σχετική υπουργική απόφαση αναφέρει ότι πρόκειται για τεστ δεξιοτήτων με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice).

Η ύλη των εξετάσεων

Στη Γλώσσα ελέγχονται οι δεξιότητες των μαθητών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών, πολυτροπικά κείμενα κ.λπ.), καθώς και στη χρήση βασικών γραμματικών και συντακτικών φαινομένων.

Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι δεξιότητες στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων, κυρίως της καθημερινής ζωής αλλά και προβλημάτων με απλές αριθμητικές πράξεις. Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση.

Διαβάστε επίσης

ΕΛΤΑ: Κανονικά οι υπηρεσίες και η αποστολή της αλληλογραφίας μετά την κυβερνοεπίθεση

ΕΟΔΥ: Τα σημεία για να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:46