search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:42
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Να θυμίζουμε το εύρος του έργου μας (Video)

11.05.2022 17:48
mitsotakis-nd-345-new

Με την επανεκλογή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και την ομιλία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά το συνέδριο το όργανο του κόμματος.

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε εντός των «γραμμών» που έθεσε στη διάρκεια του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ, απ’ όπου ουσιαστικά κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, το τέλος της οποίας τοποθετεί στο τέλος της τετραετίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να βρίσκονται δίπλα στον απλό νεοδημοκράτη και να τον ενημερώνουν για το έργο της κυβέρνησης, ώστε αυτός με τη σειρά του να μεταδίδει το μήνυμα στην κοινωνία. Μάλιστα, τόνισε ότι τα μέλη του κόμματος θα πρέπει να θυμίζουν το έργο που η κυβέρνηση έχει κάνει κατά τους 33 μήνες της θητείας της, με σεμνότητα και με θάρρος για διόρθωση των όποιων λαθών.

Σε αντιπαραβολή, ο πρωθυπουργός είπε ότι απέναντί της η κυβέρνηση και η ΝΔ έχει μια αντιπολίτευση που παίζει το τελευταίο της χαρτί και επενδύει στα ψεύδη και την πόλωση. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια έκφραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα («ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε»), είπε ότι ευχαριστεί την αξιωματική αντιπολίτευση που θυμίζει στον κόσμο τους συνταξιούχους που έκλαιγαν το 2015 στα ΑΤΜ, κάνοντας λόγο για τη χειρότερη κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα, ο Κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις πρόσφατες εξαγγελίες που έκανε για το «εθνικό σχέδιο» για την αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας, λέγοντας ότι από τον Ιούλιο οι λογαριασμοί του ρεύματος θα κινούνται σε «ανεκτό επίπεδο» και ότι το πρόβλημα θα γίνει «διαχειρίσιμο» για τα νοικοκυρικά, τονίζοντας, παράλληλα, ότι όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να υπάρξει επιστροφή στα επίπεδα του 2020 ψεύδεται.

Επίσης, αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά και στην ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ότι 8 στους 10 υπόχρεους θα πληρώσουν λιγότερα από πέρσι.

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ με τη νέα της σύνθεση έχει 113 μέλη που εκλέγονται για πρώτη φορά, ο μέσος όρος ηλικίας των μελών της είναι κατά 9 χρόνια μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση και περιλαμβάνει πολλές γυναίκες. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς κόμμα και δεν υπάρχει κόμμα χωρίς την κοινωνία», ενώ για τις επικείμενες εκλογές και ιδίως για την πρώτη αναμέτρηση με την απλή αναλογική τόνισε ότι «το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης να γίνει βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή από το ΚΚΕ ο ρόλος του άνδρα που προκαλούσε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ (Video)

Τσίπρας: Οι πολίτες είτε είναι μέλη είτε όχι να έρθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αλλαγή (photos/video)

Μπηχτή Δένδια για Σαμαρά: «Πολλές φορές ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 14:42